in

Snažna eksplozija u Dubaiju, zatresle se zgrade

Slatka-Tajna.Eu
Ilustracija, luka Jebel Ali u Dubaiju

Ilustracija, luka Jebel Ali u Dubaiju

Foto: GagliardiPhotography / Shutterstock

U Dubaiju na usidrenom kontejnerskom brodu u luci Jebel Ali u 23.45 čula se snažna eksplozija, a potom je buknuo požar. Ured za medije vlade Dubaija (DMO) objavio je da je požar stavljen pod kontrolu. Svjedoci kažu da su se od jačine eksplozije zatresle zgrade po cijelom gradu, pa i u udaljenim dijelovima od 25 kilometara. 

Požar je izazvan eksplozijom u kontejneru u kojemu se nalazio zapaljivi materijal, a rezultat je “normalnog incidenta”, rekao je glavni direktor DMO-a Mona Al Marri. Ranije je objavljeno da u eksploziji nije bilo ozlijeđenih.

Brod, koji nije identificiran, pripremao se pristati u luku kad je izbio požar, navodi DMO, a Al Arabiya ističe da je posada evakuirana na vrijeme. Lučke vlasti poduzele su sve mjere kako bi se osiguralo normalno odvijanje prometa u luci.

Na mjestu događaja su vatrogasna i druga hitna vozila. Još se ne znaju razmjeri štete. 

Snimke požara i eksplozije proširile su se društvenim mrežama. 

Dubai je komercijalno središte Ujedinjenih Arapskih Emirata, a luka Jebel jedna je od najvećih na svijetu. Ima četiri rasprostranjena kontejnerska terminala na koja mogu pristati neki od najvećih svjetskih brodova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kardinal Puljić: Trebalo je hrabrosti za naviještati istinu / Bljesak.info

Ovo je najčešći mit o kremama sa zaštitnim faktorom, a mnogi u njega još vjeruju