BosnianCroatianDutchEnglishFrenchGermanItalianSerbianSpanishSwedish

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

NATO je Oružanim snagama Bosne i Hercegovine danas u Sarajevu donirao medicinsku opremu

Slatka-Tajna.Eu

Upriličena ceremonija: NATO je Oružanim snagama Bosne i Hercegovine danas u Sarajevu donirao medicinsku opremu


NATO donirao opremu Oružanim snagama BiH.

Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OSBiH) osigurana je odgovarajuća medicinska oprema putem mehanizma Evroatlantskog centra za koordinaciju odgovora na nesreću (EARDCC), namijenjena jačanju kapaciteta u borbi protiv pandemije Covid-19, odnosno zdravstvenih kriznih situacija.

Radi se o tri komore negativnog pritiska, tipa ISOARK N-36-4-H za izolaciju i hitan medicinski transport zaraženih osoba, čija je nabavka finansirana putem NATO povjereničkog fonda (NATO Trust Fund).

Tim povodom, danas je u kasarni “Rajlovac” u Sarajevu upriličena ceremonija primopredaja vrijedne opreme koja će doprinijeti efikasnijem odgovoru na aktuelne zdravstvene izazove te koju će, osim za pripadnike OSBiH, biti moguće koristiti i za civilne potrebe.

Zamjenik komandanta NATO-štaba Sarajevo brigadir Olcay Denizer kazao je prilikom primopredaje kako je spomenuti NATO-ov centar od samog početka pandemije pružao podršku Bosni i Hercegovini, istaknuvši opredijeljenost Alijanse da nastavi pružati takvu podršku.

– Siguran sam da će ta podrška biti nastavljena i želim iskoristiti priliku i još jednom zahvaliti Češkoj Republici, Kraljevini Nizozemskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama za velikodušnu donaciju putem NATO povjereničkog fonda, koju smo danas uručili – dodao je brigadir Denizer.

Zahvalnost uime odbrambenih institucija BiH iskazao je pomoćnik ministra odbrane BiH Zoran Šainović, naglašavajući kako svjedočimo još jednoj donaciji koju su OSBiH dobile od NATO-saveznika.

Uz napomenu kako se radi o sredstvima kojima će biti unaprijeđeni kapaciteti i sposobnost OSBiH da, prije svega, zaštite svoje pripadnike, ali i da pruže podršku i svima drugima u BiH, kojima pomoć eventualno bude potrebna.

– Ovim činom se demonstrira privrženost NATO-a Bosni i Hercegovini, kao i razumijevanje za naše potrebe – kazao je Šainović, pozdravljajući iskazanu spremnost NATO-a da podrži napore na očuvanju mira i sigurnosti za sve narode i građane BiH.

U sklopu ceremonije predstavljene su tehničke karakteristike donirane opreme, uključujući brojne zdravstvene benefite njenog korištenja u slučaju potrebe.

Ceremoniji primopredaje u kasarni OSBiH u Rajlovcu, pored bh. odbrambenih dužnosnika, prisustvovali su predstavnici NATO štaba u Sarajevu i vojno-diplomatskog kora u BiH – prenosi Fena.Back to Top

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kad papa ode u bolnicu: Velika je razlika u onome što su učinili papa Franjo i Ivan Pavao II / Bljesak.info

Ljetna poslastica za obožavatelje malina

Back to Top

Log In

Or with username:

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. GDPR Privacy policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Hey Friend! Before You Go…

Get the best viral stories straight into your inbox before everyone else!

Don't worry, we don't spam

Close
Close