Categories: Sport

Dinamo savladao Valur, odluka u revanšu

Fudbaleri zagrebačkog Dinama u prvoj utakmici kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona savladali su Valur sa Islanda rezultatom 3:2.

Šampion Hrvatske pred nešto više od 1.000 gledalaca na Maksimiru u vodstvo je došao u ranoj fazi utakmice, u osmoj minuti, kada je pogodio kapiten Arijan Ademi. Zagrebački “modri” udvostručili su prednost u 41. minuti nakon što je Lovro Majer realizovao jedanaesterac.

Drugo poluvrijeme, posebno završnica, donijelo je velika uzbuđenja. Prvo je Ademi u 72. minuti donio Dinamu 3:0, a deset minuta kasnije činilo se da će gosti pretrpjeti pravi rezultatski potop. Naime, Ademi je imao priliku povećati prednost “modrih” na 4:0, ali je njegov udarac sa bijele tačke zaustavio gostujući golman. U finišu utakmice Dinamo je stigla kazna. Prvo je u 88. minuti Kristin Sigurdson pogodio za 1:3, a dvije minute kasnije Andri Adolfson je smanjio na konačnih 2:3, što je rezultat kojim je Valur ostao u igri za prolazak u naredni krug kvalifikacija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Rezultati završenih prvih utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona večerašnjeg programa: Bodo Glimt – Legia Varšava 2:3, Dinamo Tbilisi – Neftci Baku 1:2, Slovan Bratislava – Šamrok 2:0, Dinamo Zagreb – Valur 3:2, Ludogorets – Soligorsk 1:0, Makabi Haifa – Kairat Almaty 1:1, Malmo FF – Riga 1:0, Teuta – Šerif Tiraspol 0:4.

U kasnijem terminu igrali su Konah’S – Alaškert.

Revanš utakmice na programu su 13. i 14. jula.

Redakcija

Recent Posts

Predsjednica Mehanizma za krivične sudove posjetila bivši logor Trnopolje

Predsjednica Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MRMKS) Graciela Gatti Santana posjetila je 30. maja…

19 minuta ago

MILICA TODOROVIĆ PROGOVORILA O RASKIDU: Pjevačica otkrila istinu o rastanku sa bivšim manekenom

Pevačica Milica Todorović odlučila je da stavi tačku na emotivnu vezu sa nekadašnjim manekenom Lazarom…

20 minuta ago

Iz američkih metropola do smaragdnih tokova Vrbasa

Danas je zvanično započeo prvi dan Svjetskog prvenstva u raftingu čiji Banjaluka domaćin već treći…

1 sat ago

Inflacija u BiH stabilna, cijene porasle za 0,1 posto na mjesečnom nivou

U odnosu na mart, u aprilu su najviše porasle cijene u restoranima i hotelima (+0,7…

2 sata ago

Slovenija priznala Palestinu, Izrael osudio odluku

Slovenija priznala PalestinuFoto: Borka Kiss / ShutterstockSlovenska vlada je objavila da se pridružuje nevelikom broju…

2 sata ago