in

Inicijativa „Odmori u BiH“ slavi prvi rođendan

Slatka-Tajna.Eu
bsh

Prije tačno godinu dana, promocijama u Sarajevu, Jajcu, Banja Luci i Mostaru, promovirana je Inicijativa „Odmori u BiH“, čiji je „kamen temeljac“ marketing kanal bh. turizma – web platforma www.odmoriubih.ba

Inicijativa je nastala kao odgovor na izazove, koje je pred bh. turizam donijela pandemija Covid-19, a zamišljena je kao set aktivnosti na razvoju, povezivanju, promociji i prodaji turističke ponude BiH, sa ciljem da bh. turizam svoj potencijal što bolje predstavi domaćem i regionalnom, a potom, kada prilike to budu dopustile, i međunarodnom tržištu.

Pored promocija u četiri značajna bh. grada i pokretanja web platforme, u proteklih godinu dana u sklopu Inicijative “Odmori u BiH” napravljeno je i veliko istraživanje navika domaćih turista.

Također, organizirano je devet putovanja upoznavanja Bosne i Hercegovine za domaće medije, organizirani su događaji “Desant na Jajce” i “Ljeto u Neumu”, realizirana promotivna kampanja selektiranih bh. destinacija, kao i projekat “Odmori u BiHaću”, te nekoliko edukativnih radionica za bh. turističke radnike.

Ostvarena je saradnja sa projektom MarketMakers, Delegacijom Evropske unije u BiH, Via Dinaricom, te brojnim lokalnim turističkim organizacijama u oba bh. entiteta, a pokrenut je i “Media pool bh. turizma”, koji ima za cilj pomoći bh. destinacijama da se, kroz olakšanu komunikaciju sa medijima, što bolje predstave na domaćem i regionalnom tržištu.

Vrijedi naglasiti i kako je više od 100 turističkih subjekata iz svih krajeva Bosne i Hercegovine u proteklih godinu dana odlučilo predstaviti i prodavati svoje ponude putem web platforme www.odmoriubih.ba, te kako je kreirano preko 400 različitih turističkih proizvoda, koji su prilagođeni „novoj realnosti“ i potrebama turista iz BiH i regije.

Priča „Odmori u BiH“ nastavlja i dalje, pa se tako na www.odmoriubih.ba trenutno nalazi oko 100 ponuda za ljetni odmor na destinacijama širom BiH, kao i zanimljive aktivnosti ili ture.

Bilo da želite odmoriti na moru, uz jezero ili rijeku, na planini u prirodi i čistom zraku ili volite istraživati bh. gradove, sigurno je kako ćete na www.odmoriubih.ba pronaći ponudu koja je idealna za vaš kraći ili duži odmor u Bosni i Hercegovini.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Uz najbolje ponude, www.odmoriubih.ba nudi i najbolje cijene, pa tako svi kupci koji tokom ovog ljeta plate Visa karticom mogu ostvariti 15 posto na cijenu bilo koje ponude koja se nalazi na www.odmoriubih.ba. Također, odnedavno je na www.odmoriubih.ba omogućeno i plaćanje uplatnicama, a klijenti UniCredit banaka u Bosni i Hercegovini mogu uštediti pet posto ukoliko plaćanje izvrše mobilnom aplikacijom ili internet bankarstvom.

Odmori u BiH tim priprema i dodatna ljetna iznenađenja, a najbolji način da ne propustite odličnu akciju ili nagradnu igru je da slijedite Odmori u BiH na Facebooku i Instagramu. A ukoliko obavijesti o novim ponudama i ideje za putovanja po BiH želite dobijati na svoj e-mail, prijavite se na newsletter web platforme.

Kao podrška Inicijativi „Odmori u BiH“ nedavno je registrovana i turistička agencija „Destination BiH“, a do kraja ove godine bi na adresi www.destinationbih.com trebala biti u funkciji i engleska verzija marketing kanala bh. turizma.

Sve u svemu, Inicijativa „Odmori u BiH“, iza koje stoji tim koji u sklopu „Sarajevo Navigatora“ i povezanih medija i projekata već 15 godina razvija turističku ponudu destinacije Sarajevo, i u narednom nastavlja predano raditi na razvoju, distribuciji, prodaji i promociji turističke ponude Bosne i Hercegovine, prekrasne zemlje sa nevjerovatnim turističkim potencijalom, koja zaslužuju da je otkriju kako njeni građani, tako i turisti iz čitavog svijeta.

ODMORI NAJBOLJE, GDJE JE SRCU NAJLJEPŠE – ODMORI U BiH!

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Skupština Kosova usvojila Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici

Grozni slučajevi nasilja u obitelji: Donijeti novi zakon / Bljesak.info