in

Ena želi prohodati, ide na operaciju, ali treba pomoć

Ena želi prohodati, ali treba pomoć

Ena želi prohodati, ali treba pomoć

Foto: HRT / HTV

Trinaestogodišnja djevojčica Ena iz Povljane na Pagu od rođenja boluje od rijetke bolesti. Zbog nje ne može stati na lijevu nogu bez ortoze, a nedavno joj je otkriven i dobroćudan tumor između mozga i kralježnice. Idući tjedan u Švicarskoj je čeka već trinaesta operacija. Njezina obitelj zbog toga je i financijski iscrpljena i prisiljena zatražiti pomoć. 

Ljetne dane djevojčica Ena najradije provodi kartajući se s mlađim bratom Krunom. Nastavu je zbog svoje teške dijagnoze završila na daljinu. Neurofibromatoza tipa jedan bolest je koja je prati od rođenja.

– To je kost koja pukne i jako teško zacjeljuje. U Zagrebu je prošla sedam operacija, više nije bilo šanse tamo za uspjeh i doktor je preporučio ili amputaciju ili liječenje u Beču, rekla je Enina majka Ivana Škoda.

Enini roditelji nisu htjeli odustati. Ena je podvrgnuta operaciji u Beču na svoj šesti rođendan.

– Čekate da izađe i da vam doktori kažu da je prošlo, da je sve u redu, istaknula je Enina majka. 

Prije još jedne ključne operacije otkriven joj je tumor, pa joj u Beču više nisu mogli pomoći. Roditelji su pronašli kliniku u Švicarskoj u kojoj Enu mogu operirati unatoč tumoru. Troškove operacije i pet kontrolnih pregleda snosi HZZO.

Za sve ostalo novca im itekako nedostaje.

– Mi smo iscrpljeni financijski što se tiče pregleda po Zagrebu i po ostalim bolnicama. Spremamo se u četvrtak na put, ali nemamo dovoljno financijskih sredstava za putovanje za Švicarsku i ostale kontrole, naglasio je Enin otac Marino Škoda.

Enina je želja u svemu tome samo jedna.

– Da prohodam kao ostala djeca, poručila je djevojčica Ena Škoda.

A roditelji od ostvarenja Enine želje neće odustati, jer svom djetetu žele omogućiti normalan život, bez boli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Komentariši

Written by Redakcija

Borcu gol u gostima, Klužu ubjedljiva pobjeda pred revanš

IGOR KOJIĆ PONOVO ODLIJEPIO ZA PJEVAČICOM: SEVERINA je prošlost, BRESKVICA mu je sad u centru pažnje! Isplivali i dokazi! (FOTO)