in

Kuvajćani obećali ulaganja u općini Stari Grad

Slatka-Tajna.Eu

Načelnik Starog Grada Ibrahim Hadžibajrić sastao se danas s delegacijom kuvajtskih investitora, s kojima je razgovarao o potencijalnim investicijskim projektima u toj sarajevskoj općini.

Kako je sopćeno iz Općine, Kuvajćani su iskazali interes za ulaganja u različite projekte u Starom Gradu.

“Zanimalo ih je koje su mogućnosti ulaganja u toj općini, s obzirom da su svjesni činjenice nadležnosti različitih nivoa vlasti u BiH“, navodi se u saopćenju.

Hadžibajrić im je pojasnio nadležnosti Općine, u kojem smjeru su moguća ulaganja i koji su sve projekti u toku na području Starog Grada.

“Mi nemamo industrijsku zonu, niti smo je ikada imali. Investiranje je jedino moguće kroz privatnu individualnu gradnju, stambeno-poslovne zgrade i hotele”, istakao je Hadžibajrić te kazao kako je svjestan da je dosta Kuvajćana posljednjih godina “izvarano od strane privatnih lica“ i da im on stoji na raspolaganju kod bilo koje provjere kupovine zemljišta.

“Kada želite nešto da kupite, ja sam vam na raspolaganju da sa nadležnim službama provjerimo o čemu se radi. Ako se radi o zemljištu, provjerit ćemo šta je sve moguće tu graditi. Znači, iz prve ruke ćete dobiti odgovor. Bilo je dosta naivnih ljudi koji su izvarani i to zaista nije u redu”, konstatirao je Hadžibajrić.

On je napomenuo da Općina poseban akcenat stavlja na infrastrukturu i da su trenutno u toku dva velika investicijska projekta – rekonstrukcija Apelovog puta i ulice Hamdije Kreševljakovića, a da je za ovu godinu planirana i izgradnja stambene zgrade za smještaj djece bez roditelja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Predsjednik Kuvajtskog poslovnog vijeća Nasser Alshaiji kazao je da je za kuvjatske investitore općina Stari Grad veoma interesantna i važna.

“Općina Stari Grad ima izuzetan potencijal za dalji rast i razvoj, s obzirom da je ovdje srce Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem se na svim informacijama i savjetima i svakako ćemo uspostaviti veze u narednom periodu za moguću realizaciju nekih od projekata”, najavio je Alshaiji.

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

NAKON FOTOGRAFIJE SA STARIJIM GOSPODINOM: Dragana Mitar se oglasila i objasnila da je slobodna

‘MRZIM JE, ONA JE NAJGORA MAMA NA SVIJETU!’ Otkrivamo ŠOKANTNE prepiske bivšeg muža Tanje Savić sa sinovima! RAZOČARANI DJEČACI MOLE OCA ZA POMOĆ: ‘Tata pomozi mi! Ovde su loši ljudi!’ (FOTO)