Categories: Sport

Španović najboljim skokom u sezoni slavila u Stokholmu

Još jedan veliki uspjeh Ivane Španović! Srpska takmičarka u skoku udalj danas se takmičila na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu, gdje se našla na pobjedničkom postolju.

Plasman u završnu seriju obezbijedila je sa drugog mjesta skokom od 6,83 metra, dok je u odlučujućoj završnoj seriji kada se rješavalo pitanje pobjednika skočila 6,88 metara u konkurenciji tri najbolje takmičarke i zauzela prvo mjesto! To joj je najbolji rezultat sezone.

U odlučujućoj seriji u kojoj se nadmetala sa Malaikom Mihambo iz Njemačke i Marinom Bek-Romančuk iz Ukrajine, srpska atletičarka se najbolje snašla. Ukrajinka je prestupila, dok je Njemica skočila “samo” 6,77 metara i završila na drugom mjestu.

Najbolja atletičarka Srbije, Ivana Španović odlično je startovala već u prvoj seriji na Dijamantskoj ligi u Stokholmu. Već poslije prve runde skokova ugrabila je prvo mjesto sa skokom dugim 6,54 metra, koji je bio za dva centimentra duži od onog koji je imala njemačka atletičarka, Malaika Miambo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







U drugoj seriji je nešto dalje uspjela da skoči Kadi Sanja iz Švedske (6,60 metara), kao i Polina Lukjanenkova iz Ukrajine (6,55 metara), dok je Ivana skočila identično kao u prvoj seriji.

Već u trećoj je Španović krenula da napreduje sa 6,72 metara, ali je imala nesreću da je Malaika Miambo tada skočila nevjerovatnih 7,02 metara i ugrabila prvo mjesto. I Marina Bek-Romančuk iz Ukrajine je tada skočila veoma dobrih 6,79 metara i “preskočila” Ivanu.

Ni to nije uplašilo Ivanu, pa je u četvrtoj seriji ponovo izbila na drugo mjesto skokom od 6,83 metara i počela je da diše za vratom prvoplasiranoj Njemici. U petoj je ipak prestupila, što nije mnogo zaboljelo, pošto se plasirala u samu završnicu u koju ulaze prve tri takmičarke poslije pet serija. Na kraju je uslijedila već pomenuta završnica, u kojoj se Ivana odlično snašla u konkurenciji njemačke i ukrajinske atletičarke.

(Telegraf.rs)

Redakcija

Recent Posts

Čelzi želi novog golmana među stativama

Čelzi bi u novu sezonu trebalo da uđe s novim menadžerom, jer je sve izvjesnije…

6 sekundi ago

Koje su sve prirodne prijetnje i njihove posljedice?

Otvoreno o klimatskim promjenama i njihovim posljedicamaFoto: HTV / HRTU HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" gosti su…

2 sata ago

''Plavci'' slavili u derbiju Londona

Čelzi je na svom ''Stamford Bridžu'' savladao Totenhem rezultatom 2:0.

2 sata ago

Odličan recept za tortu od jagoda

​Torta od jagoda savršeno je sočna i mekana, toliko je savršena i ukusna, da će…

4 sata ago

Glavašević o aferi “Geodezija”: Nevjerojatna krađa nakon elementarne nepogode

Bojan GlavaševićFoto: HTV / HRTBojan Glavašević, kandidat na listi SDP-a, "DO i SIP-a", Centra, HSS-a…

4 sata ago

I u Atini će se igrati majstorica

Košarkaši Panatinaikosa izjednačili su u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Makabija (2-2), poslije trijumfa u četvrtom…

4 sata ago