in

Epidemiologinja Mayer otkrila zašto je došlo do rasta broja novozaraženih

Slatka-Tajna.Eu
dr. sc. Dijana Mayer dr. med.

dr. sc. Dijana Mayer dr. med.

Foto: HTV / HRT

Tjedan pred nama pokazat će jesmo li ponovno u uzlaznoj putanji epidemiološke krivulje. Epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Dijana Mayer kazala je za podnevni Dnevnik HTV-a kako porast od 20 posto novozaraženih u Hrvatskoj možemo pripisati događajima koji su se održali u protekla dva tjedna. 

To su neplanirana okupljanja odnosno okupljanja na kojima se sudionici nisu pridržavali epidemioloških mjera, odnosno nisu se cijepili. Danas je u Hrvatskoj zabilježeno devet novooboljelih što je manje nego jučer, ali to je za vikend očekivano, jer za vikend se i testira manji broj osoba.

– Bilo bi idealno kada bi se takav trend i nastavio ovaj tjedan, ali sve ovisi o našem ponašanju i pridržavanju epidemioloških mjera, a najviše ovisi o odlasku na cijepljenje i postotku procijepljenosti stanovništva, poručila je Mayer.

U Hrvatskoj je već zabilježen i delta-soj koronavirusa, te podaci pokazuju kako je čak 43 posto novooboljelih u Hrvatskoj zaraženo tim sojem. Očekuje se i povećanje zaraze delta-sojem zbog turističke sezone i dolazak stranih turista u našu zemlju, te i zbog slabijeg odaziva na cijepljenje građana u onim županijama gdje turisti najviše dolaze.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U shopping centre moći će ulaziti sve one osobe koje su se cijepile odnosno građani koji imaju Covid potvrdu, građani koji su preboljeli bolest unutar šest mjeseci, te osobe koje će imati negativan nalaz na koronavirus.

Epidemiologinja je pozvala ljude da se odazovu u što većem broju na cijepljenju pogotovo u županijama gdje dolazi veći broj turista.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

IDILIČNO: Severina u prirodi

Održan 10. Kongres SSD BiH putem online platfortme