in

Srbiji jedna četvrtina, Italiji put na Olimpijske igre

Slatka-Tajna.Eu

Košarkaši Italije plasirali su se na Olimpijske igre nakon što su na kvalifikacionom turniru u Beogradu savladali Srbiju rezultatom 95:102 (22:28, 23:29, 18:23, 32:22).

Italijani su nadmoćno odigrali utakmicu te su Orlovima prepustili samo jednu četvrtinu, i to zadnju.

Tim Igora Kokoškova je zaostajao od početka meča protiv šuterski raspoloženog rivala.

Nervoza je obuzela “orlove” koji su samo na momente, zahvaljujući trojkama Anđušića, uspijevali da preuzmu kontrolu, ali slaba odbrana i nedostatak skok-igre su onemogućili naš tim da diktira ritam.

Srbija je već u prvom poluvremenu primila 57 poena, u nastavku je zaostajala i više od 20 poena i zasluženo ostala bez vize za Tokio.

Srbija je na prethodnim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila srebrnu medalju, a na prethodne dve (2008. i 2012) nije učestvovala.

Dakle, KSS i državu Srbiju će na OI predstavljati košarkašice i selekcija 3×3.

Orlovi su od prvog minuta imali mnogo problema, prije svega u odbrani, dok su na drugoj strani Azuri nemilice zatrpavali koš Srbije iz svih pozicija.

Italijani su održavali prednost, u dva navrata bilo je maksimalnih plus 8, dok ekipa Igora Kokoškova u prvoj četvrtini nijednog nije bila u vođstvu. Koliko je odbrana zakazala potvrđuje i podatak da je Srbija u prvih deset minuta primila čak 28 poena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Skoro 5.000 navijača u dvorani “Aleksandar Nikolić” probudio je Danilo Anđušič, koji je vezao 11 poena (tri trojke) i u 14. minutu domaći su vodili 36:32. Svi u hali su se ponadali da je to početak kraja Azura, ali…

Italija je imala spreman odgovor i serijom 22:9, uz tri vezane trojke Đampaola Ričija, Ahilea Polonare i Alesandra Pajole, na odmor je otišla sa maksimalnih 12 poena viška – 57:45.

Nije se mnogo toga promijenilo ni u drugom poluvremenu. Italija je dominirala, radila je bukvalno šta je željela i u nekoliko navrata u trećoj četvrtini imala je čak 24 poena prednosti.

Srbija je u posljednju dionicu ušla sa 17 poena minusa (80:63), ali nada je i dalje živjela, pogotovo poslije dvije vezane trojke Anđušića u finišu treće četvrtine.

 

Ipak, Azuri su u odlučujućih deset minuta konstantno imali između 15 i 20 poena prednosti, a ekipa Igora Kokoškova je u finišu samo uspjela da ublaži katastrofalan poraz.

Italija će na OI biti u grupi sa Australijom, Njemačkom, koja je u finalu u Splitu pobijedila Brazil, i Nigerijom, prenosi “Sport klub“.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vizažistica Hailey otkrila kako pripremiti lice da uvijek izgleda fantastično na fotkama

DUŠKA ZA SVE PARE: Lepa Brena nakon prodaje “Granda” uživa u raskoši i luksuzu