in

Nakon 10 tjedana pada broja novozaraženih imamo rast od 22%

Slatka-Tajna.Eu
Analiza broja novozaraženih

Analiza broja novozaraženih

Foto: Dnevnik / HRT

Na kraju tjedna i prvog srpanjskog vikenda, s kojim smo ušli u glavninu turističke sezone, Dnevnik HTV-a donosi analizu epidemiološke slike u Hrvatskoj, o kojoj i te kako ovisi kakav će nam biti nastavak sezone.

Danas imamo 56 novozaraženih, trenutačno je oko 550 oboljelih u cijeloj zemlji, od kojih 141 na bolničkom liječenju. S COVID-om su preminule još tri osobe.

Nakon deset tjedana konstantnog pada broja novozaraženih, u ovom, u kojem je zabilježeno 585 novih slučajeva, imamo rast od 22% u odnosu na prošli tjedan. S obzirom na to da je riječ o relativno malim brojevima, jesmo li opet u uzlaznoj putanji epidemiološke krivulje, vidjet ćemo idućih tjedana.

Udio pozitivnih u broju testiranih i dalje nam je vrlo nizak i u ovom tjednu iznosi 2%. Budući da se delta-soj koronavirusa ubrzano širi Europom i da će, tvrde znanstvenici, gotovo sigurno postati dominantan i u Hrvatskoj, najvažnije je spriječiti nagli skok broja novozaraženih.

Samo cijepljenje spašava gospodarstvo

Cijepljenje i poštovanje mjera mogu spriječiti rast broja novozaraženih, a time i sačuvati turističku sezonu. Zato se cijepljenje pokušava ubrzati.

Četvrti val epidemije koronavirusa sve je izvjesniji, a cijepljenjem se smanjuje rizik od zaraze i najgoreg ishoda. Dosad je u Hrvatskoj cijepljeno 45% odraslog stanovništva.

Kritike mjera i uvjeta za potpore

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na popisu zelenih zemalja je i BiH. Zato saborski zastupnik Miro Bulj traži od Vlade i Stožera da ukinu mjeru kojom se Hrvatima s tog područja, kaže, onemogućuje slobodan ulazak u RH.

– Ovo je više nego sramotno od Vlade, donedavno su čak mogli ljudi iz Srbije ulaziti bez ikakvih problema, bez ikakvog testa, BiH se nalazi na zelenoj listi, rekao je Bulj.

Vladine najave da bi se dobivanje financijskih potpora moglo vezati uz cijepljenje, kritizirao je predsjednik SDP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZORANNAH PRODAJE SVOJE STARE STVARI: Za prljave patike traži 60 eura

Danska preko Češke do polufinala / Bljesak.info