in

U Tomislavgradu otvorena izložba o apstraktnoj umjetnosti / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / U Tomislavgradu otvorena izložba o apstraktnoj umjetnosti

U sklopu duhovno-kulturne manifestacije “Dani sv. Nikole Tavelića”, koja će trajati od 2. do 11. srpnja, u petak je u Gradskoj dvorani u Tomislavgradu otvorena izložba “Apstraktna (nefigurativna) umjetnost i suvremene tendencije”.

Izložba s 27 izložaka i radova apstraktne umjetnosti napravljena je u suradnji Kulturno informativnog centra (KIC) u Tomislavgradu s Franjevačkim muzejom i galerijom Široki Brijeg.

Stručni osvrt na izložbu prisutnima je prenio profesor umjetnosti Mate Kelava koji je kazao da ova umjetnost predstavlja slikarstvo koje nastaje kao izraz krajnje redukcije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuPolazište je, kaže, uobičajena vizualna realnost, ali radikalnom redukcijom dostignut je novi apstraktni oblik, geometrijski ili organski, koji je onda osnovni najjednostavniji bitni oblik.

“Znanost i umjetnosti najbolje svjedoče o stanju duha suvremenog čovjeka, znanstvenika čovjeka Boga i umjetnikova Boga čovjeka. I dok čovjek Bog sve podređuje sebi i svojoj oholo i naravi, što i te kako košta i novca i stradanja i boli i patnje”, istaknuo je Kelava.

Izložbu je otvorio načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hoffman oštro Čampari: “Kim Il Čamp” neka polako kupi papire iz svojih ureda

BRENINA BUDUĆA SNAHA BLISTA: Sandra Miljaković igra na kartu provokacije