in

U subotu sunčano uz malu mogućnost za lokalni pljusak

Slatka-Tajna.Eu
 Prognostičarka Tomislava Hojsak, dipl. ing.

Prognostičarka Tomislava Hojsak, dipl. ing.

Foto: HTV / HRT

Petak je bio djelomice sunčan zbog vlage zaostale nakon jučerašnjeg prodora nestabilnog zraka, a koji je prekinuo dvotjedni niz vrućih lipanjskih dana. Prema podacima DHMZ-a, koji još čekaju službenu potvrdu klimatologa, na vrhuncu prvog vala većinom su u Slavoniji izmjereni rekordi dnevnih temperatura za lipanj. 

Do kraja tjedna vrućine neće biti, a u polju izjednačenog tlaka i daje će stizati manje topao, povremeno i vlažan zrak. Sutra u atmosferi manje vlage, pa će na istoku zemlje prevladavati sunčano. Popodne uz dnevni razvoj oblaka vrlo je mala mogućnost za lokalni pljusak.

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 14 do 17, a najviša oko 28.

U središnjim će predjelima nakon vedre noći jutro opet biti svježije uz temperaturu od 13 do 15. Danju pretežno sunčano, uglavnom slab vjetar, a temperatura će porasti na 27 do 29. Sunčano će prevladavati i na zapadu.

Jutro u gorju svježe, a na obali ugodno i toplo. Dnevna temperatura slična ili malo viša od današnje, oko 30 na moru, a do 27 u gorju. Duž obale ujutro slaba do umjerena bura, pod Velebitom i jaka, a popodne sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

U pretežno sunčanoj Dalmaciji mjestimice će biti umjerene naoblake, a nakon jutarnje bure zapuhat će sjeverozapadni, uz obalu i zapadni vjetar koji će mjestimice biti jaki. More će zbog toga biti malo i umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 18 do 23, a dnevna od 30 do 32. Najsunčanije će sutra biti na krajnjem jugu gdje će također nakon jutarnje bure zapuhati sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz malo do umjereno valovito more. Jutro i dalje toplo, od 20 do 24, a dnevna temperatura oko 31.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U nedjelju sa zapada stižu oblaci, a s njima u gorske predjele i pljuskovi. U ponedjeljak će se proširiti i na ostale krajeve, a lokalno pritom mogu biti izraženi. Do utorka će se razvedriti, pa ujutro po kotlinama i uz rijeke može biti magle.

Dnevna temperatura bit će primjerenija početku srpnja, no od utorka opet porast temperature i vrućina. Uz okretanje vjetra na jugo, u nedjelju će na Jadran stizati oblaci, a na sjever i pljuskovi koji će se na početku novoga tjedna proširiti i u Dalmaciju te donijeti manje osvježenje.

Već u utorak stabilizacija i porast temperature. Predah od vrućine trajat će do početka idućeg tjedna, a kiša će mjestimice ublažiti sušu. Od utorka jača dotok toplijeg zraka s juga, pa je vjerojatan i prvi srpanjski toplinski val.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HALJINA JE KRIVA: Jelenu Veljaču pitali da li je trudna, ona odmah dala odgovor

OSJEĆA SE ZDRAVO I BISTRO: Nina Badrić postala vegetarijanka