in

Poziv bankama i privrednicima: Ministarstvo privrede KS objavilo pet javnih poziva

Slatka-Tajna.Eu

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je  na zvaničnoj web stranici pet javnih poziva iz Godišnjeg plana provođenja programa razvoja male privrede u Kantonu Sarajevo za 2021. godinu. Radi se o pet poziva ukupne vrijednosti 5.880.000 KM, kojim se osigurava kontinuirana podrška sektoru privrede.

-Prvi objavljeni poziv je za izbor banaka-partnera u provođenju programa “Obezbjeđenje kreditiranja pod povoljnijim uslovima” . Ovim Javnim pozivom vrši se izbor do tri banke za realizaciju kreditne linije uz stopostotnu subvencioniranu kamatnu stopu, a ukupan iznos kreditnih sredstava koji se planira realizirati kroz ovu kreditnu liniju je najmanje 90 miliona KM.

Ostala četiri javna poziva namijenjena su privrednicima.

-Javni poziv po programu “Poticaj za unapređenje IT preduzetništva u svrhu zapošljavanja” namijenjen je IT kompanijama koje će realizovati interni program/projekt obuke i osposobljavanja kadrova u svrhu unapređenja njihovog znanja i upotrebe savremene informacijske i komunikacijske tehnologije, te kreiranja platformi za zapošljavanje polaznika obuke, u vlastitoj ili drugim IT kompanijama.

-Javni poziv po programu “Poticaj za unapređenje preduzetništva u domenu pružanja administrativnih usluga dominantno izvozne orijentacije” pruža podršku unapređenju, razvijanju i jačanju preduzetništva u domenu izvozno orjentisanih administrativnih usluga. Namjena poticajnih sredstava je da izvozno orjentisani subjekt tokom programa interne obuke i osposobljavanja kreira platformu za zapošljavanje polaznika obuke u skladu sa odobrenim poticajnim sredstvima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Javnim pozivom po programu “Edukacija mladih za obrtnička-zanatska zanimanja i zapošljavanje” subvencioniraju se troškovi obrtnika za zapošljavanje mladih i provođenje praktičnog programa interne obuke i vježbi za obavljanje poslova u obrtničkoj radnji u skladu sa registrovanom osnovnom djelatnosti.

-Javni poziv za program “Poticaj projektima za promociju obrtništva” namijenjen je za razvoj i afirmaciju svih obrta, očuvanje obrtničke tradicije, kulturnog i historijskog nasljeđa tradicionalnih i starih obrtničkih djelatnosti, održavanje edukacija i promocija u cilju jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hrvati u drami ostali bez OI

SARA RELJIĆ DOŽVIJELA UVREDE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Prava si pornićarka