in

OD SILVANE DO NIRVANE: Operska diva Sandra St. Mila očarava raskošnim glasom

Slatka-Tajna.Eu

Još od najranijeg djetinjstva pjesma je dio njenog života. Kao mala djevojčica pjevala je sa majkom najljepše sevdalinke. Talenat joj je stavljen u kolijevku, kao dar od Boga, a njeni roditelji su to prepoznali i podržali je u njenom nastojanju da se bavi pjevanjem. Ona je Sandra St. Mila operska diva.

Sandrina sjećanja na pjesmu sežu u trenutke kada se automobilom vozila sa majkom, ali tada nisu kao slušale radio, već su jednostavno pjevale. Njeni roditelji gajili su talenat u svojoj djevojčici, te su joj omogućili školovanje kako bi iskristalisala svoj predivni glas. Već kao pionirka za vrijeme bivše Jugoslavije imala je prve nastupe.

Sandra je danas počasni građanin Nebraske, multi talentovana umjetnica, dobitnica mnogobrojnih nagrada, među kojima su Oktobarska i Novembarska nagrada grada Beograda u solo pjevanju i slikarstvu, Zlatna sirena, kao i brojne druge nagrade sa međunarodnih takmičenja. Sandra je opersku karijeru počela u pozorištu princeze Grejs u Monaku u glavnoj roli Glukove opere Orfej. Završila je muzičku akademiju u Nici, a usavršavala se na akademiji Monaka. Pjevanje je učila uz velikane ove umjetnosti kao što su Krista Ludvig, Kurt Mol, Gabrijel Bakje, Albert Lans i mnogi drugi. Njen lirski repertoar danas obuhvata uloge velikih mezosoprana francuske opere, poput Karmen, (Bizeove opere), Šarlote (iz Masneove opere ,,Verter”), Dulcineje iz opere Don Kihot i mnoge druge.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ova mlada solistkinja, redovno je nastupala na recitalima i mnogim operama i oratorijumima gdje je izvodila djela od baroknog repertoara do moderne muzike. Pjevala je u Rimu, Barseloni, Monaku, Parizu, Nici i drugim gradovima. Takođe je i osnivačica Festivala Kantarena i udruženja URA. Organizuje humanitarne koncerte, komponuje, piše pjesme i osmišljava spektakle.

(Express/OSA)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Vlak uzrokovao požar između Mostara i Jablanice; čeka se helikopter / Bljesak.info

Za četiri mjeseca u RS blokirano skoro 15.000 računa