in

Hoffman oštro Čampari: “Kim Il Čamp” neka polako kupi papire iz svojih ureda

Slatka-Tajna.Eu

Nakon što je Aljoša Čampara, federalni ministar MUP-a odgovorio Svevladu Hoffmanu, savjetniku direktora Granične policije BiH da je neznalica jer je podnio prijavu CIK-u da mu se ukinu mandati zastupnika na federalnom i kantonalnom nivou zbog sukoba interesa, ponovo je reagovao Hoffman.

Kako kaže Hoffman, Čampara se ozbiljno uzrujao nakon saznanja o podnesenom zahtjevu da se žurno ukloni iz zastupničkih fotelja u Skupštini županije Sarajevo i Doma naroda Parlamenta FBiH. Dodao je da bi i on da je na njegovom mjestu.

“Sasuo je kolega Čampara u profesorskoj maniri čitav niz prizemnih diskvalifikacija na račun moje nestručnosti koja njega ozbiljno, kaže, zabrinjava. Pronašao je genijalni Čampara napokon i krivca za migrantsku krizu u osobi savjetnika direktora. Nejasno je zašto o svom genijalnom otkriću nije ranije upoznao bh. javnost, nego tek sada nakon što je njegovo sjedenje na tri fotelje privedeno samom kraju”, naveo je Hoffman.

Čampara je sazdan od teorija zavjere

On za Čamparu kaže da je to čovek sazdan od teorija zavjere i po ko zna koji put se, kako kaže, nastoji predstaviti kao nepokolebljivi zaštitnik bošnjačkih interesa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“To je naravno notorna lakrdija. A evo zašto. Bez ikakvih dokaza vrli profesor prava Čampara, optužuje me da sam prijavu podnio kako bih ga prisilio da imenuje gospodina Zorana Galića za direktora Federalne uprave policije. Ovaj prononsirani skupo plaćeni prodavač domoljubne magle ulaguje se dijelu bh. javnosti porukom da će konkurs za direktora FUP-a biti ponovljen. Samo pravni laik može utvrditi da će se to desiti. Badava uzdrmanom kvazi legalisti Čampari priča koju baca u vjetar. Ne pita se Čampara za daleko nebitnije stvari u ministarstvu kojim formalno rukovodi, a kamoli da od njegove volje ovisi hoće li najbolje rangirani kandidat imenovati Nezavisni odbor FUP-a”, naglasio je Hoffman.

Apelaciono vijeće Suda BiH je donijelo odluku o sukobu interesa

Kaže da će zbog nezakonite opstrukcije u postupku imenovanja direktora FUP-a, Čampara uskoro pred sudom odgovarati.

“Pametnije bi mu bilo da se dobro spremi i za ovaj sudski postupak koji je u toku. I na koncu, još jednom ističem veleumnom kolegi da polako kupi papire iz svojih ureda u kantonalnom i federalnom parlamentu. Izuzev ako Kim Il Čamp drži da se Izborni zakon na njega ekskluzivno ne primjenjuje. Ponavljam, pogubljenom Čampari konačnu i pravosudnu odluku kojom je jednom zauvijek bh. foteljašima na kvadrat uskraćena carska povlastica korištenja dije fotelje istovremeno u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti donijelo je Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine, a ne CIK. Stoga kod mene ne postoji dvojba da će isti sud u konačnici prekinuti i foteljašku, na kub, karijeru uvaženog kolege”, istakao je.

Na kraju je pozvao Čamparu da javnosti prezentira barem dio razgovora koje je vodio sa Galićem gdje ga je, kako tvrdi, uvjeravao u njegove dobre namjere naspram njegovog izbora za direktora FUP-a.

“Ali od čovjeka koji kad u svom reagovanju nabraja stranke koje čine Vladu FBiH pa ‘zaboravi’ spomenuti da uz SDA, HDZ, SBB i DF i on partcipira kao ministarski kadar NiP-a, naravno da je u njegovom slučaju istina udaljena svjetlosnim kilometrima”, poručio je na kraju Hoffman.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KAO ZA CRVENI TEPIH: Milica Pavlović bez dečka Nikolasa

U Tomislavgradu otvorena izložba o apstraktnoj umjetnosti / Bljesak.info