in

Denis Zvizdić: Šta i kako dalje?

Slatka-Tajna.Eu

Denis Zvizdić, nakon istupanja iz SDA pojasnio je novinarima kakav će biti njegov daljnji politički angažman.

“Što se daljeg angažmana tiče, ostajem aktivno u politici. Postoje nekoliko varijanti, jedna je pokretanje novog političkog projekta, druga je podrška nekom od postojećih projekata i koalicija, a treća je status nezavisnog zastupnika. To je moj izbor u ovom trenutku”, rekao je Zvizdić i dodao:

“Mislim da treba ukrupnjavati scenu u Bih. Moj fokus je država. Cilj mog djelovanja i program mog daljeg djelovanja – jačanje države BiH, jačanje države BiH i jačanje države BiH. Mogu se okupiti projekti koji mogu postići sinergiju u implementaciji tog ključnog cilja, a to je jačanje BiH”, naveo je zastupnik u Parlamentu BiH.

On je pojasnio da će ostati u politici, biti član Parlamenta BiH, odnosno nezavisni zastupnik, član Kolegija, ali da je spreman za sve potencijalne parlamentarne procedure koje slijede nakon istupanja iz stranke.

“Nisam dao ostavku u Predstavničkom domu – jer davanje moje ostavke u Kolegiju bi bilo upražnjeno mjesto Bošnjaka, ako bih dao ostavku – bilo bi neodgovorno. Druga dva predstavnika bi mogla donositi značajne odluke i procese”, izjavio je.

Zvizdić: Nemam problema sa daljim procedurama

“Ja sam dobio 38.500 glasova, što je najveći broj glasova od svih Bošnjaka u Predstavničkom domu. To je vrsta legitimiteta da sjedim u Kolegiju. Nemam problem sa procedurom koja će biti legalno pokrenuta, u smislu moje smjene. Ne smije se dogoditi da mene Predstavnički dom razriješi, a da se dugo ne imenuje novi član, da bude vakuum u kolegiju, to je opasno”, pojasnio je.

Ipak, sluti jedan drugi problem…

“Slutim, ne smatram da bi moja funkcija trebala biti dijelom političke trgovine. SNSD da bi glasao za moju smjenu tražit će da SDA glasa za novog ministra za ljudska prava, ali van onih kriterija na kojima se insistira. Nemam problem sa parlamentarnim procedurama. Ostajem zastupnik sa svim pravima i obavezama, za jačanje države Bih. Ja sam nezavisni zastupnik, nastavljam se boriti za interese za koje sam se i borio”, poručio je Zvizdić.

On je istakao da nije imao kontakte sa Bakirom Izetbegovićem, te da od maja ne učestvuje u radu stranačkih organa.

Nije pristojno govoriti o foteljama, ali…

Odgovarajući na pitanja novinara Zvizdić je kazao da li planira biti kandidat za člana Predsjedništva BiH na narednim izborima.

“Rekao sam da nije pristojno govoriti o kandidaturama i foteljama u vrijeme pandemije. Ali vidim da to i drugi rade. Nije mi imperativ, ali ne isključujem takvu mogućnost”, zaključio je.

Denis Zvizdić je rekao da pouzdano zna da postoji veliki broj članova SDA i funkcionera te stranke koji nisu zadovoljni dešavanjima tamo.

“Nikoga ne pozivam da napravi bilo kakav potez ili bunt, da li će neko mojim stopama – ne znam. Unutrašnje stvari su pitanje za SDA, i svjedočit ćemo o modelima kako razmišljaju moje kolege”, pojasnio je Denis Zvizdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Svoje volim, tuđe poštujem: Ceca razvezala jezik o kandidatu Zvezda Granda koji je napravio haos

Become An Alpha Male