in

BoooX video singlom “Poigravanje” predstavlja EP “Sezona kiselih krastavaca” – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Novo ime na sarajevskoj alter pop sceni je grupa BoooX koja predstavlja singl i video “Poigravanje”. Ekipu čini Mirza Golo, Osman Abdelmukaram, Admir Obraćanin i Berin Tuzlić.

Nakon debi albuma “PoluTonTiMonoTon”, BoooX predstavljaju “Sezonu kiselih krastavaca” –  EP od pet pjesama s kojeg je i preuzet najavljeni singl i spot “Poigravanje”.

Negdje u toku 2019. godine u Sarajevu je osnovan BoooX , bend s idejom da stvara alter pop, odnosno elektro pop muziku. Okupljen oko četiri muzička kreativaca Mirze Golo na vokalu i gitari, Osmana Abdelmukarama na basu, Admira Obraćanina na sintu i Berina Tuzlića na bubnjevima,  BoooX je već narednu godinu objavio album “PoluTonTiMonoTon” koji je promovisan kroz singlove i video spotove  “Vodimo ljubav”, “Kako dotakla si me” i “Berlin”.  

A, ovih je dana BoooX opet u akciji u kojoj predstavlja novi EP od pet pjesama okupljenih pod naslovom “Sezona kiselih krastavaca”.  

Prvi singl i video preuzet s EP-ja je “Poigravanje”mid-tempo ili mic po mic stvar. Ona govori o sarajevskom letargičnom i inertnom mentalitetu. Upravo zbog njega se ne događaju promjene u smislu kvalitetnijeg život. Čak i ako se i događaju, to je baš u spomenutom “mic po mic” tempu. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Čitav EP možete poslušati na našem muzičkom YouTube kanalu.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

DRŽAVNI POSAO [HQ] – Ep.1528: Primio (01.02.2021.)

Crnogorske ceste najnesigurnije na Zapadnom Balkanu