in

GLAVNI FEDERALNI VODNI INSPEKTOR NA OKRUGLOM STOLU O NELEGALNOM ŠLJUNKARENJU

Slatka-Tajna.Eu

Na inicijativu i poziv neformalne grupe građana „Zaustavimo nelegalnu eksploataciju šljunka u Maglaju“ u Maglaju je 24. juna 2021. godine, sa predstavnicima relevantnih institucija, održan okrugli sto s ciljem rješavanja problema nezakonite eksploatacije šljunka, što je problem s kojim se suočavaju građani na području Maglaja i drugih općina u slivu rijeke Bosne.
Okruglom stolu su prisustvovali svi predstavnici relevantnih institucija:  Mirsad Smajlagić- glavni federalni vodni inspektor ispred Federalne uprave za inspekcijske poslove,  Nijaz Mačak- kantonalni vodni inspektor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona, predstavnici Agencije za vodno područje rijeke Save- Ured u Zenici, kao i predstavnici Općine Maglaj, a kako bi iznašli modaliteti rješavanja ovog problema i dala podrška inicijativi da se isti sistemski riješi i spriječi dalja materijalna šteta koja može nastati za građane i društvenu zajednicu.
Glavni federalni vodoprivredni inspektor Mirsad Smailagić je na okruglom stolu istakao da je u timskom nadzoru s federalnim vodnim inspektorima obišao rijeku Bosnu u Maglaju, te je tom prilikom konstatovano da se trenutno ne vrši ni legalna ni nelegalna eksploatacija šljunka u ovom gradu.
Nadalje, zatražio je pomoć i saradnju građana s ciljem adekvatnog i zajedničkog pristupa rješavanju ovog problema od strane institucija zaduženih za provedbu zakona, a u smislu inicijative i prijave svake primijećene nelegalne eksploatacije šljunka, jer takve prijave građana potvrđuju kolektivnu društvenu odgovornost, a za Federalni vodni inspektorat i Federalnu upravu za inspekcijske poslove saradnja s građanima od ključnog je značaja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Živimo san koji smo sanjale kao male

Alen Hrbinić priprema nastupe u BiH, dva spota snima u Crnoj Gori