in

Šuker, Dalić, skoro svi fudbaleri sljedbenici ustaške ideologije

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje kao očekivanu provokaciju činjenicu da je hrvatska reprezentacija na četiri utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu nastupila u dresovima na kojima je bio ustaški grb.

“U pitanju je jedan od mnogih dokaza da je temelj Hrvatske ustaštvo i da se hrvatski narod nije suočio sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću”, navodi Linta.

On ističe da je “providna laž i vrhunsko licemjerje” saopštenje Hrvatskog nogometnog saveza da se desila nenamjerna greška u crtanju i štampanju hrvatske zastavice sa ustaškim grbom.

“Potpuno je jasno da se radilo u namjeri da se ustaški grb promoviše na jednom velikom sportskom takmičenju, jer su predsjednik Hrvatskog fubalskog savezta Davor Šuker, selektor Zlatko Dalić, gotovo svi hrvatski fudbaleri i većina Hrvata sljedbenici ustaške ideologije i ustaške zlikovce smatraju borcima za hrvatsku slobodu”, smatra Linta.

On je podsjetio da je Šuker više puta dokazao da je vatreni pristalica ustaškog režima, prvo kada se kao fudbaler “Real Madrida” 1996. godine fotografisao na grobu Ante Pavelića u Madridu i poslije kada je izjavio da je ponosan na to, te u još niz slučajeva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Linta ističe da je za selektora Zlatka Dalića i hrvatske fudbalere “jedini idol glavni promoter ustaštva i srbomrzac pjevač Marko Perković Tompson i njegovi hitovi u kojim se veliča ustaštvo i ustaška ideologija”.

Hrvatska fudbalska reprezentacija igrala je četiri utakmice na Evropskom prvenstvu sa ustaškim grbom na dresu.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza saopštili su da je za nenamjernu grešku kriva štamparija koja izrađuje ambleme na dresovima.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Komšić pisao Rangelu: Pojedine etničke politike odbacile Rezoluciju o BiH

Mirza Kreštalica, 16-godišnjak slavujskog glasa: Želim iz korijena oporaviti sevdalinku i vratiti je ljudima – Ekspanzija.com