in

Plinacro i BH-Gas nastavljaju aktivnosti na razvoju Južne interkonekcije

Slatka-Tajna.Eu

Nacionalni operatori plinskih transportnih sistema Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine / Federacije Bosne i Hercegovine, Plinacro i BH-Gas, održali su  u Zagrebu  sastanak o temi nastavka saradnje na razvoju projekta Južne interkonekcije na pravcu Dugopolje – Zagvozd – Imotski – Posušje – Tomislavgrad – Novi Travnik i odvojkom za Mostar.

Kako Bosna i Hercegovina ima samo jedan ulaz u plinski transportni sistem, projekt Južne interkonekcije predstavlja stratešku važnost za sigurnost snabdijevanja prirodnim plinom za državu,  jer osigurava diverzifikaciju pravaca i izvora snabdijevanja.

Do sada su Plinacro i BH-Gas potpisali Izjavu o interkonekcijskoj tački magistralnog plinovoda između hrvatskog i bosanskohercegovačkog plinskog transportnog sistema, nekoliko Pisama namjere i Memoranduma o razumijevanju i saradnji, temeljem kojih se provode zajedničke aktivnosti vezane uz razvoj međudržavnih spojnih plinovoda između susjednih zemalja.

BH Gas obavještava javnost da je Federalno ministarstva okoliša i turizma izdalo Rješenje o okolinskoj dozvoli, te da je u postupku izdavanje urbanističku saglasnost za idejni projekat izgradnje gasovoda Južna interkonekcija BiH i Hrvatska.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Veliko slavlje na Wembleyju: Englezi izbacili Nijemce / Bljesak.info

Shvatili smo da ne možemo jedno bez drugog: Dušica otkrila sve detalje veze sa fudbalerom, pa potkačila Kiju Kockar