in

Prijenos znanja tokom manifestacije  12. Dani BHAAAS u BiH

Slatka-Tajna.Eu

Mostar je od 24. do 27. juna 2021. godine bio centralno mjesto susreta svjetskih renomiranih naučnika, umjetnika, doktora i profesora porijeklom iz BiH koji su se okupili  na “12. Danima BHAAAS u BiH”. Tokom ove manifestacije, održano je 30 stručnih simpozija iz medicinskih, tehničkih, prirodnih i humanističkih nauka, brojni paneli, okrugli stolovi i radionice uz učešće oko 300 eminentnih predavača.

Neki od predavača na skupu, koji su na ovaj način prenijeli svoje znanje u BiH, su bili angažovani uz podršku iz projekta „Dijaspora za razvoj“ koji je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Vlade Švicarske u partnerstvu sa UNDP i IOM.

Riječ je o devet stručnjaka iz SAD,  Kanade, Portugala i UAE: Adnan Begović, Vedka Begović, Eldina Vajzović Nizamić, Emela Mujić Skikić iz oblasti medicine,  Amila Buturović iz oblasti islamistike i humanistike, Ljiljana Đukanović iz oblasti molekularne biologije, Svjetlana Bukvich iz oblasti muzičkih umjetnosti i produkcije, Tijana Tufek Memišević iz oblasti arhitekture i urbanizma i Zlatan Akšamija iz oblasti elektrotehnike.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Priznao da bi mu žao što nije pobijedio ali da je nagrada bilo ovo: Isak Šabanović nakon finala progovorio, evo šta je imao da kaže

U Beču uveli poreske olakšice na školovane pse