in

Potpora igrača? Nisam osjetio da me netko bojkotira

Slatka-Tajna.Eu
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić odgovara na pitanja novinara od 11 sati na konferenciji za medije nakon jučerašnjeg poraza i ispadanja protiv Španjolske u osmini finala Eura.

Nakon nevjerojatne drame i brojnih obrata, Furija je nakon produžetaka slomila Vatrene izborivši plasman u četvrtfinale.

– Izgubili smo utakmicu u produžecima. Prvo poluvrijeme nismo bili dobro, nismo dobro stajali, drugo poluvrijeme nakon 3:1 smo se vratili u igru i došli do produžetka. Imali smo dvije dobre šanse, koje nismo iskoristili, a poslije smo izgubili energiju da se vratimo. Čestitke Španjolcima za prolazak, a našim igračima čestitke za što su pokazali i borbi, pogotovo u drugom poluvremenu, rekao je Dalić na početku.

– Pokazali smo jučer da možemo igrati sa svima na svijetu, tako da Hrvatske ne treba strahovati za svoju budućnost, dodao je hrvatski izbornik.

– Ušli smo u zadnjih 20 minuta s pet zamjena, vratili smo se u igru i došli do 3:3, u nastavku smo se htjeli vratiti na četiri u obrani, poslali smo Vrsaljka na zagrijavanje. Na početku produžetka smo imali dobre prilike, izgledali smo bolje, ali onda se dogodio gol i zakasnili smo s izmjenom. Trebali smo reagirati prije. Utakmica je krenula dobro u produžetku, ali zakasnili smo.

– Oršić? Nismo zakasnili s izmjenom jer je napravio sve. Izjednačili smo i došli do 3:3, rekao je hrvatski izbornik o ulasku Mislava Oršića.

– Odlučio se za Rebića na njegovoj poziciji, očekivao sam njegovu eksploziju i da će donijeti prevagu. To nam je bila ideja, na desnoj strani bio je Juranović. Kako se utakmica odvijala, napravili smo sve. Greške sam radio, i toga sam svjestan, kazao je Dalić.

Istaknuo je da su ostvarili prvi cilj zacrtan prije odlaska na Euro.

– Ostvarili smo cilj prolaska skupine, ali htjeli smo i više. Spletom okolnosti u ždrijebu smo dobili Španjolsku i ispali u produžecima. Napravili smo sve, ispale su mnoge jake reprezentacije, ali s obzirom na sve okolnosti naše, to je naša realnost. Igrali smo utakmicu bez Perišića i Lovrena. Bilo je tu puno peha i siguran sam da ova reprezentacija vrijedi više od osmine finala. Nakon jučerašnje utakmice sam i tužan i ponosan. Tužan sam zbog dečkiju, zbog ljudi koji su došli Kopenhagen, ali ponosan sam na ovo što smo napravili u drugom poluvremenu, sinergiju nakon utakmice i podršku navijača.

Komentirao je Rebićevo mijenjanje kopačka i pijenje vode Gvardiola, dvije situacije koje su dovele do gola Španjolske.

– Protiv Španjolske ne možeš napraviti takve pogreške, oni kažnjavaju sve. Neopreznost Gvardiola da pije vodu… Ne znam kako je voda uopće došla do njega, ali to je odrastanje, rekao je Dalić.

Hrvatski izborik ima ugovor do 2022. godine.

– Svoj cilj sam ostvario na klupi reprezentacije. Napravit ću analizu, podvući crtu i razgovarati s našim starijim igračima. Nisam opterećen, imam ugovor, a pred nama je cilj – plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar, rekao je Dalić o svojoj budućnosti na klupi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nakon 3:3 bili smo euforiji, istaknuo je Dalić.

– Na pauzi smo govorili da smo u prednosti i da imamo energiju, da ćemo se vratiti s četiri u obrani, a onda nije bilo potrebe više za tim rizikom. To je bilo sjajno prvih nekoliko minuta, dvije prilike, ali kad smo primili gol, ta se energija potrošila. Puno smo se potrošili, pogotovo u prvom poluvremenu.

Rastanak s igračima?

– Imali smo doručak, pozdravili smo se, oni odlaze na odmor. Tužni smo i razočarani, vrijedimo više, ali rekao sam im je ovo realna situacija. U životu ti se uvijek vrati, a svi koji smo tu – nismo uložili sve da Hrvatska prođe dalje.

Dobio je pitanje o sljedećim planovima i budućnosti Hrvatske.

– Kvalifikacije su već 1.9. s Rusijom, porazgovarat ću s Lukom ovih dana pa ćemo odlučiti što ćemo dalje. Nismo stigli detaljnije razgovarati, ali to su stvari koje treba prespavati. Bilo što da bude, 1.9. je velika i značajna utakmica i morat će se krenuti dalje. Te se stvari moraju riješiti čim prije, dodao je Dalić.

– Promijenio bih neke stvari, ali ne bih govorio o tom. Sto posto, možda ovog puta nisam dosljedan sebi, no neka to ostane za mene. Preuzimam odgovornost za sve, u nekim stvarima sam pogriješio i nisam reagirao, kazao je Dalić. – Imao sam podršku igrača i Saveza, ne mogu tražiti izlike u tome. Došli smo prolazak grupe, to smo i napravili. Ljepotica prvenstva sa Španjolcima, nisam osjetio da me netko bojkotira, nije bitna potpora meni, igranje za reprezentaciju je dovoljan motiv. Nisam primijetio da netko nije htio, dodao je Dalić.

Komentirao je mijenjanje kopački Rebića i situaciju iz poluvremena, o kojoj su pisali španjolski mediji, da je došlo do sukoba do toga.

Dalić je rekao da nije bilo sukoba.

– Modrić je rekao Rebiću da je to bila njegova greška, naravno da je ljutnja kad se primi gol, to se tako dogodilo. Nije došao odmah unutra kad je mijenjao kopačku. Baš se “potrefilo” da padne gol kad se mijenjala kopačka, objasnio je Dalić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nurkić dovodi najveću NBA zvijezdu na bosanske piramide / Bljesak.info

Anderson odgovorio Đokoviću zbog napada na ATP