in

Očistite mašinu za sudove sa dva sastojka

Slatka-Tajna.Eu

Uobičajeni proces čišćenja u kuhinji podrazumijeva elemente kao što su rerna ili šporet. Mnogi pritom zaboravljaju da se u sudo-mašini nakupljaju komadići hrane.

Mašine za sudove mogu biti poprilično prljave iako kroz njih stalno prolazi vruća voda i deterdžent. Upravo zbog takvog razmišljanja ove mašine se rijetko čiste, dok je sa druge strane održavanje rerne, aparata za kafu ili mikrotalasne rerne uobičajeno.

U filteru i odvodu sudo-mašine nakuplja se nečistoća, a komadići hrane, masnoće i sapunice takođe se mogu naći u svim ćoškovima. Ako se redovno ne čisti, mašina prima loš miris i izgled pa se sa vremenom smanjuje njen učinak.

Napunite šolju bijelim alkoholnim sirćem (alkoholnim) i stavite je na gornji dio mašine za sudove. Nakon toga je uključite na najtopliji program. Tako će sirće apsorbovati mirise i nagristi prljavštinu po unutrašnjosti mašine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prospite jednu punu šolju sode bikarbone po dnu mašine i uključite je na program za vruću vodu. Možete ponoviti postupak ako su mrlje tvrdokornije i ako se i nakon prvog čišćenja i dalje osjeti neugodan miris.

Dobro isperite posuđe od viška hrane prije stavljanja u sudo-mašinu kako biste izbjegli nakupljanje nečistoća i ostatka hrane u filteru. Redovno provjeravajte odvod i nemojte čekati da se začepi.

 (Kurir.rs)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SLAVLJE U PORODICI RAĐA: Dino i Viktorija se oglasili na društvenim mrežama

Uvozne cijene u Njemačkoj porasle najsnažnije u gotovo 40 godina