in

Poziv Ministarstva privrede KS privrednicima: Sastanak s ministrom

Slatka-Tajna.Eu

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, s ciljem promocije Godišnjeg plana provođenja Programa razvoja male privrede za 2021. godinu, organizuje online sastanak s ministrom privrede KS Adnanom Delićem.

Sastanak će se održati u utorak, 06. jula 2021. godine, s početkom u 17:00 sati. Ministar Delić sastanku će pristupiti uživo iz sale Vlade KS, dok mu zainteresovani privrednici mogu pristupiti putem linka koji će im biti dostavljen na e-mail adrese u Aplikaciji za učešće. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sastanak putem Aplikacije na linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLdj-D4LrSshjg063_5N-HCmwMqLO72kxEUV7wRIeCndtHGg/viewform.

Prijave su otvorene do 05.jula 2021. godine, a broj prisutnih ograničen je na 100. Iz Ministarstva podsjećaju da se Program sastoji od 11 pojedinačnih programa za koje je u Budžetu KS planirano 8,49 miliona KM. Posebno ističu program „Obezbjeđenje kreditiranja pod povoljnim uslovima“ koji podrazumijeva plasman kreditnih sredstava uz sto postotno subvencioniranje kamatne stope, a sredstva za subvenciju kamate u iznosu od pet miliona KM obezbijeđena su u Budžetu KS.

Ukupna sredstva koja bi se trebala implementirati po ovom programu iznose 90 miliona KM.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Opširnije o ovom programu, ali i ostalim programima iz Godišnjeg plana, privrednici će imati priliku čuti na promociji uz mogućnost postavljati pitanja o spomenutim programima.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Đoković dobio protivnika u drugom kolu Vimbldona

IZGORJELA NA SUNCU: Slavica Ćukteraš pokazala stražnjicu