in

Na sjeveru BiH u stadion uložili oko milion KM i nemaju namjeru stati

Slatka-Tajna.Eu

Oni su oličenje parole “sve se može kad se hoće”.

Lijepa sportska priča nam stiže za sjevera BiH. Već neko vrijeme pričaju je u Gornjem Rahiću gdje je napravljena savršena kombinacija mladih i ambicionih momaka te starijih ljudi prepunih životnog iskustva da svojim savjetima ”ulete” kada je to potrebno. Riječ je o istoimenom klubu koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH, grupa Sjever.

Prošlu sezonu FK Gornji Rahić je okončao na drugom mjestu iza Gradine, međutim to ih nije pokolebalo. U ovom klubu su zasukali rukave te su proteklih sedmica dodatno modernizovali svoj simpatični stadion u kojeg je do sada uloženo oko milion KM.

Postavljenje su stolice na centralnu tribinu koja izgleda zaista prelijepo, urađen je parking ispred te neke dodatne prostorije. Izgradnja stadiona je počela prije 10-ak godina. Prije dvije godine postavljen je krov nakon prokišnjavanja, dok su svlačionice identične kao na stadionu Aldo Drosina u Puli.

“Dobijemo neku pomoć od lokalnih vlasti, s tim da ulažemo i svoj novac. Tako smo od svog novca uredili svlačionice”, rekao je za SportSport.ba je rekao Mirza Osmanbašić, sportski direktor kluba.

Trenutni kapacitet stadiona je 1190 sjedećih mjesta na centralnoj tribini. Uskoro će biti postavljeno dodatnih 50-ak stolica i dok tribina preko puta centralne može primiti oko 500 gledatelja.

“Prije dvije godine smo organizovali akciju, bio je ljetni period, velike vrućine, a znalo nas je biti po 30 na tribini da smo farbali i uređivali tribinu. Praktično smo svi volonter i stvarno volimo ovaj klub”

Gornji Rahić je mjesto smješteno na sjeveru Bosne i Hercegovine i na neki način centar za okolna sela što su u klubu iskoristili na odličan način. Praktično svi dječaci iz Rahića i okolnih sela mogu trenirati fudbal u ovom klubu i to potpuno besplatno.

Već su oformljene i omladinske selekcije koje pružuju zadovoljavajuće rezultate, pa Gornji Rahić ispunjava sve neophodne uslove za dobijanje licene te se može takmičiti i u višim rangovima.

“Fokus nam je na omladinski pogon, ciljano smo ”pokupili’ djecu iz okolnih sela, ne plaćaju članarine, dobili su besplatno opremu i imaju organizovan prevoz, a za viši rang ćemo vidjeti, ako nam se otvori…”, govori Osmanbašić.

Nedavno je u posjeti ovom klubu boravio i Amar Osim. Osmabašić je istakao da je trofejni stručnjak bio impresioniran što je vidio.

“Bio je oduševljen i iznenađen kako je sve sređeno”, kroz smijeh govori Osmanbašić.

Asflatiran je parking prije tri sedmice, sređen je i službeni prostor, u drenažu je uloženo preko 300.000 KM.

“Drenaža je stvarno vrhunska, ali nam ponekad problem znaju predstavljati sparine. Imamo urađen sistem navodnjavanja, povezani smo na gradski vodovod imamo i bunar, ali drenaža ‘popije’ vodu”, ističu iz bh. trećeligaša.

Naredni cilj je izgradnja pomoćnog terena s plastičnom travom, a u Gornjem Rahiću se nadaju da će im u susret izaći FS BiH koji već duži niz godina u određenom iznosu finansira izgradnju pomoćnih terena, prenosi sportsport.ba.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bend Radno vrijeme predstavio spot za novu pjesmu „Kad bih mogla“ – Hayat Production

Lakovi za nokte s kojima preplanuli ten izgleda još bolje