in

Bend Radno vrijeme predstavio spot za novu pjesmu „Kad bih mogla“ – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Bend Radno vrijeme predstavlja singl „Kad bih mogla“ koji je nastao još davne 2014. godine sasvim spontano. Bivši pjevač benda, Rijad, bio je nesretno zaljubljen i svoje emocije pretočio je u riječi i stihove. Ekipa je zajedno osmislila muziku, ne slutivši da će je danas predstavljati publici javno.

Ni slutili nismo da ćemo za pjesmu koja je nastala slučajno, dok smo pokušavali oraspoložiti prijatelja, danas predstavljati spot i aranžman – rekli su nam iz benda.

Novi singl govori o ljubavi. Ona nas uvijek motiviše da idemo naprijed i stvaramo svoju budućnost sa ljudima koje volimo, ostavljajući sve loše iza sebe. Ona govori iskreno o novim počecima i želji da budemo sa voljenom osobom sami u ovom svijetu, svijetu za dvoje.

Svojom porukom ekipa je htjela prenijeti određenu poruku. Baš kako u pjesmi Blue Brothers-a „Everybody Needs Somebody“ kažu, svima je potrebna određena forma podrške. Svojom pjesmom su htjeli poručiti slušaocima da nisu sami, bez obzira koliko god mislili da jesu. U životu nam nije uvijek potrebna ljubavna podrška, dovoljna nam je ona iskrena platonska, prijateljska podrška kada donosimo velike odluke u životu.

Iako su za muziku i aranžman zaduženi članovi benda, produkcijski dio prepustili su „Nowisu“, poznatom muzičaru i producentu iz Chilea.

Za novi sinlg „Kada bih mogla“ upriličen je i adekvatan spot. Nastao je pod redateljskom palicom fenomenalnog Nihada Volodera, iskusnog videoproducenta i muzičara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nihad Voloder je pokazao visok nivo profesionalizma i još važnije, slušanja šta želimo mi, naše ideje i slično. To je uzeo, „upakovao“ u scenarij i išli smo na snimanje. Sve u svemu izuzetno profesionalna i super ekipa. – dodali su iz benda.

U spotu se krije mnogo simbolike. Predstavljen je par povezan crvenom, neraskidicom trakom, vječno povezan na putu ka boljem i ljepšem sutra.

Iako se u našem spotu krije dosta simbolike, dajemo na slobodu našoj publici da na svoj individualan naćin protumače tekst i spot pjesme – za hayatoproduction.ba rekli su iz benda Radno vrijeme.

Svojim singlom bend je najavio povratak publici i nastupima.

Pred nama je jedan intenzivan period vježbanja i formiranja novih pjesama za sljedeći album dok se ovaj polako izbacuje. Pričali smo sa nlickim prijateljima benda i zajedno sa njima idemo u budućnost i nove pobjede pune rada i novih stvari – zaključili su.

Singl „Kad bih mogla“ premijerno poslušajte u nastavku.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Preminula čuvena atletičarka Vera Nikolić

Na sjeveru BiH u stadion uložili oko milion KM i nemaju namjeru stati