in

Belgija preko Portugala do četvrtfinala i ogleda s Italijom!

Slatka-Tajna.Eu
Slavlje Belgije nakon plasmana u četvrtfinale

Slavlje Belgije nakon plasmana u četvrtfinale

Foto: Marcelo Del Pozo / REUTERS

Nogometna reprezentacija Belgije izborila je plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u Sevilli u dvoboju osmine finala porazila branitelja naslova Portugal sa 1:0.

Bio je to sudar svjetske bronce i europskog zlata. Naime, Belgija je 2018. u Rusiji osvojila treće mjesto na World Cupu, dok je Portugal dvije godine ranije postao europski prvak na turniru u Francuskoj. Na koncu je slavila prva reprezentacija s FIFA-ine ljestvice, dok se Portugal oprašta od obrane naslova.

Strijelac jedinog pogotka bio je Thorgan Hazard u 42. minuti.

Pogodak odluke postignut je nakon što portugalska obrana nije uspjela kvalitetno raščistiti situaciju pred svojim vratima, lopta je stigla do Meuniera koji je proigrao mlađeg Hazarda, a ovaj se odlučio na udarac unutarnjim dijelom kopačke sa 20-ak metara i prevario Ruija Patricija.

Za Belgiju je ovo četvrto veliko natjecanje na kojem je stigla barem do četvrfinala, nakon SP-a 2014. i 2018. te Eura 2016., no samo je prije tri godine u Rusiji napravila korak dalje svladavši Brazil. Na posljednjem Euru 2016. u Francuskoj u četvrfinalu je Belgiju zaustavio Wales.

Belgija će u četvrfrfinalu igrati protiv Italije, koja je u subotu nakon produžetka svladala Austriju sa 2:1. Taj susret na programu je u petak 2. srpnja u Münchenu.

Prvu priliku na utakmici imao je Portugal u šestoj minuti. Renato Sanches je povukao kontru te odlično uposlio Dioga Jotu, međutim napadač Liverpoola nije dobro reagirao.

Nažalost, sve do završnice prvog dijela gledali smo “uspavanku” bez pravih prilika na obje strane. Oba sastava bila su previše rezervirana i oprezna. No, u 42. minuti Belgija je iz prvog udarca u okvir povela sjajnim golom Thorgana Hazarda.

Veznjak Borussije Dortmund je dobio loptu na lijevom rubu kaznenog prostora i odlično pogodio desni kut portugalskog gola.

Portugal je u nastavku zaigrao nešto aktivnije, ali u prvih deset minuta nastavka nismo vidjeli ništa zanimljivo stoga je Fernando Santos u “vatru” gurnuo Brunu Fernandesa i Joao Felixa. Već tri minute kasnije Portugal je stigao do odlične prilike. Veći dio posla obavio je Ronaldo uposlivši Jotu, no nije to bio dan napadača Redsa.

U 61. minuti je glavom pucao Felix, no Courtois je bio spreman. U 63. minuti zaprijetila je Belgija, no Lukaku je pucao preko gola. Najbolji igrač portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo bio je nevidljiv veći dio susreta. U 73. minuti je imao priliku iz slobodnog udarca nešto promijeniti, no nije uspio prebaciti zid.

U 82. minuti Portugal je imao odličnu priliku, Ruben Dias je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali ravno u belgijskog vratara. Samo minutu kasnije Guerreiro šutira s ruba kaznenog prostora i pogađa vratnicu.

Posljednju prigodu na utakmici Portugal je imao u trećoj minuti sudačke nadoknade, no Felix je slabo pucao s ruba kaznenog prostora.

BELGIJA – PORTUGAL 1:0

SEVILLA. Stadion La Cartuja; Sudac: Felix Brych (Njemačka);
Strijelac: 1:0 T. Hazard (42)
Žuti kartoni: Alderweireld, Vermaelen / Palhinha, Dalot, Pepe
Crveni kartoni: –

BELGIJA: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier, Tielemans, Witsel, E.Hazard (od 87. Carrasco) – De Bruyne (od 48. Mertens), Lukaku, T.Hazard (od 90+4 Dendoncker)

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










PORTUGAL: Rui Patricio – Dalot, Dias, Pepe, Guerreiro – Moutinho (od 55. Felix), Palhinha (od 78. Danilo), Sanches (od 78. Oliveira) – Bernardo Silva (od 55. Bruno Fernandes), Ronaldo, Jota (od 70. Silva)

KRAJ UTAKMICE! BELGIJA SE PLASIRALA U ČETVRTFINALE U KOJEMU ĆE 2. SRPNJA IGRATI PROTIV ITALIJE!

90+5′ Mijenja Belgija, taktička izmjena, izlazi Thorgan Hazard, ulazi Leander Dendoncker

90′ Igrat će se pet minuta nadoknade, pet minuta nade za branitelje naslova

87′ Promjena kod Belgije, izlazi Eden Hazard, ulazi Yannick Carrasco

83′ Vratnica spašava Belgiju! Šutirao je Guereiro

82′ Najveća prilika Portugala! Nakon kornera odlično je utrčao Ruben Dias ali puca ravno u vratara Courtoisa!

81′ Žuti karton za Alderweirelda zbog prekršaja na Felixu

78′ Opet mijenja Santos, posljednje dvije promjene kod Portugala, izlaze Renato Sanches i Joao Palhinha, ulaze Sergio Oliveira i Danilo

Dvoboj Belgije i Portugala

Dvoboj Belgije i Portugala

Foto: Jose Manuel Vidal / REUTERS

77′ Gužva na terenu, Pepe je dobio žuti karton, zaoštrilo se u posljednjih 20-ak minuta

72′ Žuti karton za Vermaelena zbog prekršaja na Felixu

70′ Nova promjena u Portugalu, izlazi Diogo Jota, Fernando Santos na teren šalje Andrea Silvu

61′ Courtois zaustavlja pokušaj Felixa

58′ Konačno Portugalci uspijevaju zaprijetiti, Ronaldo odlično dodaje Diogu Joti, koji nikako da zabije

55′ Promjena kod Portugala, izlaze Bernardo Silva i Joao Moutinho, ulaze Bruno Fernades i Joao Felix

51′ Portugalski branič Diogo Dalot dobio je žuti karton zbog ispucavanja lopte nakon što je napravio prekršaj na Edenu Hazardu

Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne

Foto: Alexander Hassenstein / REUTERS

48′ Već na samom početku drugog dijela, jedan od kreatora belgijske igre Kevin de Bruyne napušta igru zbog ozljede, zamijenit će ga Dries Mertens

46′ Počelo je drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena u Sevilli

45′ Žuti karton za Palhinhu zbog prekršaja na De Bruyneu

42′ GOOL! BELGIJA VODI 1:0! Prekrasan pogodak Thorgana Hazarda!

37′ Lukaku prolazi kroz sredinu terena, dugo ga je vukao Palinha, na koncu na rubu šesnaesterca najbolji belgijski strijelac svih vremena pada, ali sudac Brych se ne oglašava.

30′ Nakon pola sata igre čini se kao da nijedna momčad ne želi previše riskirati, dosad je najbolja akcija bila ona Dioga Jote iz 6. minute

25′ Oglasio se Felix Brych, slobodni udarac za Portugal s obećavajuće pozicije. Snažno je šutirao Ronaldo po sredini vrata, ali belgijski vratar Courtois je spreman i koncentriran

19′ Udarac Thorgana Hazarda završio u bloku, šut je blokirao Dalot

15′ Belgija je na Euru 2016. zabila gol u prvih 15 minuta u obje utakmice nokaut faze koje je igrala, zasad su Crveni vragovi bez pogotka

Diogo Jota

Diogo Jota

Foto: Jose Manuel Vidal / REUTERS

6′ Odlična lopta za Dioga Jotu, ali nije dobro reagirao napadač Liverpoola

1′ Počela je utakmica! Pobjednik će u četvrtfinalu 2. srpnja igrati protiv Italije u Münchenu

Početni sastavi:

Belgija: Courtois, Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen, Meunier, Tielemans, Witsel, T. Hazard, De Bruyne, E. Hazard, Lukaku

Portugal: Patricio, Dalot, Ruben Dias, Pepe, Guerreiro, Moutinho, Palinha, Sanches, Bernardo Silva, Jota, C. Ronaldo

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NAKON ŠTO JE IZGUBIO U FINALU “ZVEZDA GRANDA”: Oglasio se Isak Šabanović

Perišić: Ko zna, možda zaigram još na ovom Euru