in

TUGA IZA OSMIJEHA Ko je Mahir Mulalić, nova zvijezda “Granda”: Sinoć suze radosnice, a prije samo tri mjeseca svijet mu se preokrenuo (Video)

Slatka-Tajna.Eu

Marija Šerifović zaslužna što se vratio u takmičenje

Mahir Mulalić (21), pjevač iz Bosne i Hercegovine, tačnije Gračanice, pobijedio je sinoć u najpopularnijem muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”.

Oduševljenje nije krio te je čak i zaplakao kada su pročitali njegovo ime kao pobjedničko.

Nije imao lak zadatak sa obzirom na to da u samom finušu finala “borio se” protiv Isaka Šabanovića, jednog od glavnih favorita ove sezone.

Ali i Mahir je skoro od samog početka bio favorit, a pripao je timu kojem je mentorica bila Marija Šerifović.

Međutim, iako Mahir skoro uvijek na licu ima zarazni osmijeh, njegova priča je tužna i teška.

Još u aprilu ove godine, Mulalić je odlučio da se povuče iz takmičenja zbog smrti majke. Tada je njegov osmijeh nestao, a glas utihnuo.

– Šta god da napišem u ovom trenutku, malo je… Mati je mati… Kada imate majku čije je značenje imena “žrtva”, onda znate o čemu pričam… Tvoja neizmjerna dobrota, duboko razumijevanje, kvalitetan odgoj i sve što si nam ostavila u amanet je nešto što će i dalje živjeti kroz nas. Ti si bila i ostala naše svjetlo. Naš pobjednik. Zračila si vedrinom koju je malo ko imao. Lijepe riječi, dobra djela, uskraćivanje svojih želja da bi nama i drugima pružila sve što je bilo u tvojoj moći. Još mnogo toga lijepog bih ti volio reći, ali ostavit ćemo to za naš budući susret. Molim Allaha dž.š. da ti podari Džennetske bašče, a ja ću nastaviti baš onako kako si me učila! Volim te majko!

Čuvajte svoju majku. Jer kad ode, tek onda shvatite koga ste zapravo imali kraj sebe – ovim riječima se Mulalić oprostio od svoje majke na društvenim mrežama.

Povezan video:

Ovom porukom slomio je srca mnogima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Svoju bol je Mahir čuvao za sebe, a njegovu odluku da prekine takmičenje prihvatila je njegova mentorica Marija Šerifović, kao i Saša Popović.

Šerifović je nakon mjesec odlučila razvoarati opet s Mahirom i pokušati ga uvjeriti da se vrati u takmičenje. Ne zna se šta mu je tada rekla, ali Mulalić je odlučio opet kročiti na scenu “Granda” i osvojiti je. A itekako da je pokorio!

Svoju tragediju nije koristio da igra na emocije gledalaca čime je još više osvojio sve.

A njegova rodna Gračanica sprema zmu veliki doček. Ma dobio bi ga Mulalić i bez pobjede, ali ovako je još slađe.

Čestitke od sinoć pristižu sa svih strana. Najponosija je Šerifović. Džejla Ramović, Goraždanka koja je u prethodnoj sezoni odnijela pobijedu, i kojoj je također Marija bila mentor, sve vrijeme je bila uz Mahira, podrila ga. Pa i sinoć u studiju bila je dio njegove podrške.

Bosanci i Hercegovci su posebno ponosni na Mulalića.

– Bravo zlatno dijete – jedan je od najčešćih komentara na društvenim mrežama.

avaz.ba


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HRT: Gori jahta kod Biograda

Amira Hondo otkriva tajne savršeno uređenog doma i dijeli slike svojih ideja