in

Otvoren međunarodni plivački miting “Borac TeleGroup Grand Challenge”

Slatka-Tajna.Eu

BANJALUKA – Na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci u subotu je počeo međunarodni plivački miting 10. “Borac TeleGroup Grand Challenge”.

Na dvodnevnoj manifestaciji (subota i nedjelja) učestvuje više od 30 plivačica i plivača iz 12 zemalja i ovo je posljednja prilika za one koji već to nisu uradili, da obezbijede normu za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Foto: ⁨Dražan Pozderović⁩

Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske je na otvaranju mitinga istakla da su se svi uželjeli sportskih dešavanja publike i dragih ljudi koji dolaze u posjetu Banjaluci i cijeloj Republici Srpskoj.

„Ministarstvo je opredijeljeno da podrži ovako velike i značajne sportske događaje, da radi na omasovljenju i popularizaciji sporta ali svakako i motivaciji naših najmlađih da se bave sportom. Čestitam Plivačkom klubu Borac na sjajnoj organizaciji a svim učesnicima mnogo sreće i dobrih rezultata“, kazala je Davidovićeva.

Riječi podrške učesnicima je uputio i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

„Sportisti na koje smo ponosni ste upravo vi i želimo da isplivate svoja najbolja vremena. Svim takmičarima i gostima koju su u Banjaluku došli iz drugih gradova i zemalja želim da se ugodno osjećate i da nam često nam dođete“, kazao je Stanivuković.

Foto: ⁨Dražan Pozderović⁩

Foto: ⁨Dražan Pozderović⁩

Promoter 10. „Borac Telegroup Grand Challenge“ mitinga je proslavljeni plivač nekadašnje Jugoslavije Darjan Petrič. Darjan i njegov brat Borut, jedan su od najvećih sinonima ex YU plivanja.

„Pogledajte lijevo, pogledajte desno. Nema veze da li ste iz istog grada ili države, to su vam prijatelji do kraja života. Samo vi i vaši roditelji znate kako je ustati u pet sati ujutro i biti u šest u bazenu i takmičiti se. Zato ste svi borci“, kazao je Darjan Petrič.

Foto: ⁨Dražan Pozderović⁩
Foto: ⁨Dražan Pozderović⁩

Generalni sponzor mitinga je kompanija “TeleGroup” a jubilarni “Borac TeleGroup Grand Challenge” podržali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Kabinet predsjednice RS Željke Cvijanović, grad Banjaluka, Gradski olimpijski bazen te kompanije “M:tel”, “Triglav osiguranje”, “Guma M”, “Nestro”, “Mozzart”, dok su medijski pokrovitelji Radio-televizija Republike Srpske i “Nezavisne novine”.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MAHIR MULALIĆ DRHTAO POSLIJE PROGLAŠENJA ZVEZDE GRANDA: Uhvatio se za glavu, samo što nije pao u NESVIJEST, a njoj je posvetio POBJEDU

FINALE ZVEZDE GRANDA: POBJEDNIK 14. sezone muzičkog takmičenja je MAHIR MULALIĆ!