in

Studentice osmislile marketinški plan hercegovačkom gigantu / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentice Ekonomskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru osmislile su marketing plan za hercegovačku tvrtku Hepok.

Naime, Nejla Demirović, Bahrija Kljako i Senija Demirović aktivno su provodile istraživanja, kreirale adekvatne marketing strategije, kao i predlagale kreativna rješenja sve u cilju promoviranja.

Studentice su, kako kažu, zbog duge tradicije i postojanja vidjele veliki potencijal u Hepoku te tako i donijele odluku da baš za hercegovačkog giganta kreiraju marketing plan.

“Hepok postoji već desetljećima i s obzirom na njegovu dugu tradiciju vidjele smo ogromni potencijal u tom poduzeću. Sam njegov moto, ‘Hercegovačko. Pouzdano. Kvalitetno’, ističe važnost očuvanja dugogodišnje tradicije i kvalitete hercegovačkog vinogradarstva. Što smo više istraživale, otkrivale smo nove detalje koji nas nisu ostavili ravnodušnim a koji su istovremeno opravdali naš izbor.

Foto: PR / Vinarija Hepok 

Željele smo probuditi nostalgiju na neka stara vremena, kada spomenom Mostara, pored Starog mosta se sjetite i Hepoka. Osmislile smo neke zanimljive ideje, koje bi mogle doprinijeti još boljem poslovanju ali i većim zanimanjem kupaca. U vinu leži istina, a istina je da je pred Hepokom svijetla budućnost”, istaknule su studentice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kako kažu, najjači “adut” content marketing strategija je video te su ovom prilikom kreativne i proaktivne studentice izradile promo video.

Foto: PR / Vinarija Hepok 

“Jedan od primarnih ciljeva projekta nam je bio da iniciramo društvenu odgovornost te potaknuti širu društvenu zajednicu da kupuju i koriste domaće proizvode, jer tako
izgrađujemo bolju i perspektivniju Bosnu i Hercegovinu”, naglasile su studentice Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Štaje to Demokratija? #vicevi #smiješno

Slavna kantautorka spasila kravu koja je pobjegla iz klaonice