in

BiH može u top 6, a Srbija u finale

Slatka-Tajna.Eu

Pokušaćemo da prevarimo Francuskinje na neki balkanski način, kao što smo to uradili protiv Španije. BiH vidim u top šest, a Srbiju u finalu Evrobasketa, rekao je za “Nezavisne” Zlatan Prešić, Dobojlija koji se nalazi u stručnom štabu ženske košarkaške reprezentacije Bjelorusije.

Ovog vikenda u Valensiji se održava završnica Evropskog prvenstva za košarkašice. U prvom polufinalu se sastaju Bjelorusija i Francuska, a u drugom Srbija i Belgija. Košarkaški trener iz Doboja naglašava da se Bjelorusija uveliko sprema za Francusku.

“Analiziramo Francuskinje, gledali smo njihov meč protiv BiH. Tu su bile maksimalno opuštene, vjerovatno znajući da bh. tim nije mogao računati na Maricu Gajić i Irenu Vrančić. Biće teško. Mi smo već ostvarili cilj, a on je bio da budemo u top šest i odemo u kvalifikacije za Mundobasket, a sada imamo priliku da se borimo za medalju”, ističe Prešić, koji je dugo radio u Rusiji, gdje je ostavio zapažen trag u muškoj košarci.

Ovo je, kako kaže, njegovo prvo iskustvo sa ženskom reprezentativnom košarkom. Za pomoćnika selektorke Natalije Trafimove, s kojom radi i u ženskoj ekipi Horizonta iz Minska, s kojom je osvojio šampionsku titulu, nije iznenađenje ono što je napravila reprezentacija BiH.

 “Iza mene je prva sezona u ženskoj košarci. U ekipi se nalazi pet-šest reprezentativki Bjelorusije, tako da smo se i kroz sezonu pripremali za EP. Ja sam dugo radio u Rusiji, tako da je meni kao i svima jasno ko je Džonkel Džons. Moram reći da je legla ovoj ekipi i da je u bh. selekciji pravilno koriste. Napravljena je cjelina kroz kvalifikacije, uz sve to u najbolje vrijeme se vratila Marica Gajić koja nije dugo igrala, tako da za mene nije iznenađenje ono što je BiH uradila”, ističe Prešić i dodaje:

“Mislim da u subotu mogu savladati Švedsku, koju smo mi dobili u četvrtfinalu. Kvalitetnije su, posebno na tim visokim pozicijama, dok se niske igračice mogu nositi sa njihovom niskom linijom. Sigurno bi im pobjeda bila veliki podstrek za dalje, iako su već ostvarile sjajan rezultat”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sjajni stručnjak se osvrnuo i na nastupe Srbije, koja je takođe dogurala do polufinala. Vjeruje kako će pulenke Marine Maljković imati snage da nakon Španije sruše i neugodnu Belgiju.

“Pratio sam Srbiju, bio sam iznenađen nešto lošijom igrom protiv Italije, koju su takođe dobili na produžetke. Međutim, kasnije su stvari došle na svoje mjesto. Imaju iskustvo, dugo su zajedno, dugo postoji taj sistem od strane Marine Maljković. Čeka ih težak zadatak, navijam i vjerujem da mogu do finala”, naglasio je Prešić, koji je između ostalog radio još i u Finskoj, Letoniji i Italiji.

Prva polufinalna utakmica između Bjelorusije i Francuske igra se u subotu od 18 sati, dok se od 21 sastaju Srbija i Belgija. Finale je na programu u nedjelju. 

“Zmajice” otvaraju vrata SP

Ženska košarkaška reprezentacija u subotu (12 sati) u Valensiji ima priliku da napravi još jedan podvig na EP. Nakon četvrtfinala i najvećeg uspjeha u istoriji ženske bh. košarke, “zmajice” bi trijumfom nad Švedskom prvi put odškrinule vrata Svjetskog prvenstva. Iako se radi o susretu za plasman od 5. do 8. mjesta, utakmica između BiH i Švedske pobjedniku donosi plasman na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo 2022.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U prometnim nesrećama u Zagrebu i Varaždinu poginule dvije pješakinje

OGLASILA SE JANJUŠEVA MAJKA PRVI PUT! Maji poručila samo jedno!