in

Više od milijun cijepljenih s obje doze, ne čekajte jesen!

Slatka-Tajna.Eu
Cijepljenje

Cijepljenje

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL/Twitter

Jučer je zabilježen 101 novi slučaj zaraze koronavirusom, dvije su osobe preminule. Nastavlja se cijepljenje građana. Onih s jednom dozom je oko milijun i 460 tisuća, među njima 960 tisuća građana koji su primili obje doze. Na Zagrebačkom velesajmu jučer goleme gužve, ponajviše zbog onih koji su po drugu dozu došli bez najave. Stožer će u 11 sati na redovnoj konferenciji iznijeti nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

Premijer Andrej Plenković još jednom je pozvao građane da se cijepe.

– Jučer smo prešli broj od milijun osoba cijepljenih s obje doze. Pozivam sve one koji se još nisu cijepili da ne čekaju već da se zaštite prije jeseni i zime. Budimo odgovorni: zaštitimo zdravlje sebe i drugih, ali i gospodarstvo te sigurnu turističku sezonu, napisao je Plenković na Twitteru. 

Iako je na novoj epidemiološkoj karti Europskog centra za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) Hrvatska prvotno bila siva, kasno sinoć u novoj verziji ipak se zazelenila.

Na revidiranoj karti ECDC-a Hrvatska je ipak u potpunosti zelena, što je pokazatelj da se Hrvatska nalazi među sigurnim destinacijama po pitanju epidemije koronavirusa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Koronavirus u svijetu

Prvi slučajevi covida-19 vjerojatno su se u Kini pojavili između početka listopada i sredine studenoga 2019. godine, tvrde britanski znanstvenici u novim projekcijama koje sugeriraju da se virus svijetom proširio puno brže nego se ranije vjerovalo. 

Vlasti u australskom Sydneyu naložile su u petak da dijelovi grada idu u zatvaranje nakon što se u gradskim istočnim rubnim četvrtima pojavio klaster zaraženih koji je porastao na 65 slučajeva. Stanovnici četiriju gradskih područja i ljudi koji u njima rade moraju ostati kod kuće osim “ako to nije apsolutno neophodno”, kazala je premijerka Novog Južnog Walesa Gladys Berejiklian. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Koliko radimo za rezervoar: Gdje je najjeftinije gorivo u regionu?

Lalatović zvanično preuzeo Al Batin