in

Moramo da budemo složni, biće nas sve više

Slatka-Tajna.Eu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković obratio se na konferenciji kao predsjednik PTPA.

Poslije izlaska iz ATP organizacije i njihovog savjeta igrača, napravio je svoj sindikat igrača zajedno sa kanadskim teniserom Vasekom Pospišilom.

Sada je govorio o planu njegove organizacije.

“Drago mi je što sam ponovo u Londonu, Vimbldon je odmah iza ugla. Hvala svima koji učestvuju u ovom ekosistemu, koji podržavaju tenis i igrače. Hvala Vašek na komplimentima, pričali smo o ovome pre nekoliko godina i svi smo svesni da će PTPA postati zvanična organizacija koja će prezentovati igrače i igračice širom sveta. Ništa od ovoga ne bismo mogli da uradimo, hvala i Adamu Leriju, kao i celoj grupi oko nas”, kaže Đoković i nastavlja.

“Cela svrha PTPA je da prezentuje igrače da imaju fer i kompetitivne uslove, da dobijaju znanje i da budu priznati u sistemu. Nekoliko godina sam bio predsednik saveta igrača. Probali smo na konvencijalan način, a sada na nekonvencionalan način, da napravimo razliku za igrače. Ništa nije garantovano, novi smo, mladi, učimo, voleli bismo da imamo što više igrača, da nas podražavaju i prepoznaju važnost zbog kog je PTPA osnovan i zbog kog postoji. Inspirisan sam mnogim igračima u prošlosti, kao što je Niki Pilić koji je bio jedan od osnivača ATP, a kasnije moj trener. On je govorio da moramo više da budemo složni, da imamo više fer svet tenisa. Sa tim ću zaključiti moju uvodnu reč”, rekao je Đoković na početku.

Koliko članova PTPA ima?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

“Počeli smo u avgustu prošle godine. Imamo dva različita tura, koji rade u drugačijim rasporedima, nije lako. Teško je sinhronizovati vremena muškaraca i žena kako bi u istom trenutku bili na istom mestu. Pričao sam sa nekoliko top ženskih igračica, recimo sa Serenom i njenim mužem. Oni podržavaju inicijative poput ovih. Krećemo se u svim pravcima i ovo jeste putovanje. Nemate sve odgovore i savršeno postavljeno, učimo od bivših igrača, ali i sadašnjih. Pričali smo sa puno mladih igrača, kako bi sve digli na viši nivo. Jako je važno da Vašek i ja nismo pioniri u ovome, ova ideja traje više od 20 godina, različite generacije su želele to da urade, a Vašek i ja smo istupili i krenuli u tom smeru. Dnevno se sve menja, sve više igrača nam traži informacije. ATP igrači nemaju uvek sve informacije, ali ako ova organizacija uspe da im dodeli te informacije i edukuje ih, ona je već uspešna. Imamo mnogo veće ambicije, ali mi svi sarađujemo, radimo zajedno, kao što to čine u američkim sportovima kao što je u košarci, bejzbolu ili NHL-u”.

Obratio se i Vasek Pospišil.

“Osjećam da mnoštvo igrača na turu dijeli ovaj osjećaj, da top igrači dobro žive, a ovaj sport bi morao da stvara bolje uslove i zarade za mnogo više igrača. Novak i ja pregovaramo sa Grend Slemovima i drugim ljudima u tenisu da se više dodijeli slabije rangiranim igračima”, rekao je kanadski teniser.

(B92)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BiH bez antiseruma za ujed zmije

BRAVO,SINE: Nakon što je Sha priznao da voli Ivanu oglasio se njegov otac