in

zvijezde iskazale solidarnost s Britney Spears

Slatka-Tajna.Eu
Britney Spears

Britney Spears

Foto: Eduardo Munoz / REUTERS

Zvijezde poput Cher, Mariah Carey, Halsey, Tinashe, Liz Phair i Brandy tvitale su kako bi iskazale solidarnost s pop zvijezdom Britney Spears koja je zatražila da se ukine skrbništvo nad njom, zbog čega sve njezine financije i djelatnost kontrolira njezin otac.

Britney Spears rekla je u srijedu sucu odgovornom za nadzor njezina kontroverzna skrbništva da želi svoj život nazad i da se završi 13-godišnje skrbništvo koje nad njom ima njezin otac Jamie Spear od 2008. godine.

Primjedbe 39-godišnje pop zvijezde, izrečene putem videoveze na saslušanju suda u Los Angelesu, njezino su prvo javno obraćanje o sudski odobrenom aranžmanu uvedenom 2008. kad je pretrpjela živčani slom.

Spears (39) je u emocionalnoj izjavi rekla da je skrbništvo zlostavljanje.

– Samo želim svoj život nazad, rekla je. 

– Nisam ovdje da bih bila nečiji rob, dodala je.

– Traumatizirana sam. Nisam sretna. Ne mogu spavati, kazala je. 

– Tako sam bijesna i plačem svaki dan, dodala je.

Cher je tvitala da će nazvati vladine dužnosnike zbog slučaja Britney Spears:

– Pokušat ću nazvati. Možda ne uspijem… No pokušat ću. 

Liz Phair izražavala je žaljenje zbog položaja Britney Spears: “Najstariji trik u knjizi patrijarhata: Proglasi ženu ludom i zadobij kontrolu nad njezinom imovinom/vlasništvom.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Halsey je objavila: “Svesrdno se nadam da će biti nagrađena slobodom od ovog zlostavljačkog sustava” te je kritizirala “svakoga tko misli da ima autoritet da kao institucija ili pojedinac kontrolira reproduktivno zdravlje osobe.”

Sutkinja Vrhovnog suda u Los Angelesu Brenda Penny je pohvalila Spears jer je progovorila.

– Znam da je trebalo puno hrabrosti, rekla je Penny. 

– Želim vas ponovno pohvaliti što ste zaista iskoračili i istupili kako bismo čuli vaše misli, ne samo ja već i svi koji su sudjelovali u ovom slučaju.

Skrbništvo je osmišljeno za osobe koje nisu sposobne brinuti se same za sebe, kao što su starije i nemoćne osobe, osobe s mentalnim bolestima…

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DUGE NOGE U PRVOM PLANU: Jelena Rozga u Beogradu usijala atmosferu

Đoković ispratio Troickog u penziju