in

Objavljen Javni poziv za subvencioniranje turističkih e-kodova “Odmori u Sarajevu”

Slatka-Tajna.Eu

lada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo će kroz dodjelu 2.000 elektronskih vaučera–kodova Vladi Republike Srbije iskazati svoju zahvalnost prema na njihovoj velikodušnoj donaciji 20.000 vakcina Kantonu Sarajevo u aprilu mjesecu ove godine.

Za ovu namjenu, objavljen je javni poziv na stranici Vlade Kantona Sarajevo www.vlada.ks.gov.ba i Turističke zajednica KS www.visitsarajevo.ba , a u kojem su pozvani svi privredni subjekti registrovani za pružanje ugostiteljskih usluga sa smještajnim kapacitetima da se prijave za Listu odabranih smještajnih objekata u kojima će se e-kuponi moći realizovati.

Ovi elektronski kuponi, pojedinačne vrijednosti od 200 KM (100 eura), građani Srbije će moći iskoristiti do 30. decembra 2021. godine i to za minimalno dvodnevni smještaj sa doručkom za dvije osobe. Ukupno će biti izdato 2.000 e-kupona za koje je Vlada Kantona Sarajevo izdvojila 400.000 KM.

Planirano je da jedan smještajni objekat može prihvatiti najviše 300 elektronskih kodova namjenjenih za ovu svrhu.

Nakon primitka liste sa 2.000 državljana Republike Srbije koju će načiniti i dostaviti Vlada Republike Srbije, Turistička zajednica KS će na dobivene e-mailove poslati e-kupone zajedno sa Listom odabranih smještajnih objekata. Nakon toga, vlasnici e-kupona će imati 30 dana da rezervišu smještaj u Kantonu Sarajevo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Vlada Srbije će napraviti listu svojih građana koji će besplatno boraviti u Sarajevu, naša je želja da to budu zdravstveni radnici Srbije koji su dali svoj poseban doprinos i kroz vakcinaciju brojnih građana BiH u Srbiji proteklih mjeseci, ali će to ipak biti odluka Vlade Republike Srbije”, poručio je ovim povodom premijer KS Edin Forto.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Slađa Zubčević se oglasila nakon ispadanja iz Zvezda Granda, njena reakcija je brutalno realna!

INTERVJU SA KRISTIJANOM GOLUBOVIĆEM: Prvo što mi je rekla Ivana: Ovu kuću zaboravi, ideš u sud da daš izjavu, a moje dijete nećeš da vidiš!