in

Vlada Distrikta: 1,9 miliona KM za poljoprivredu

Slatka-Tajna.Eu

Vlada Brčko distrikta BiH održala je 17. redovnu sjednicu na kojoj je usvojila Odluku o usvajanju Programa o plasiranju novčanih sredstava kroz kreditne linije s ciljem razvoja poljoprivrede na području Brčko distrikta, u iznosu od 1.954.262,73 KM.

Članovi Vlade usvojili su Odluku o odobravanju tekućeg transfera Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i usvajanju Programa utroška sredstava za samozapošljavanje na području Brčko distrikta u 2021. godini u iznosu od 500.000,00 KM.

Na sjednici usvojena je, na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje, Odluka o odobravanju donacije i Programa utroška novčanih nagrada učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta.

Vlada Brčko distrikta BiH okončala je i 16. redovnu sjednicu, na kojoj je, između ostalog, dala saglasnost na Akcioni plan za inovacije u malim i srednjim preduzećima za Brčko distrikt BiH 2021–2023. godine kao i na Akcioni plan Bosne i Hercegovine za društvenu inkluziju Roma i Romkinja za period 2021–2025. godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Data je saglasnost i na Nacrt pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o platama i naknadama Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH u skladu sa Statutom Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH te primljena k znanju Informacija o projektima koji su dostavljeni Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH, saopćeno je iz Vlade Distrikta.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TS3 Smijeh

U slučaju opekotina od sunca ne radite ovo