Categories: Estrada

SANJA MALETIĆ O ESTRADI, KOLEGAMA I POVLAČENJU IZ JAVNOSTI: Više ne pijem kafu sa bahatim ljudima

Pjevačica Sanja Maletić svoju popularnost stekla je veoma rano, napravila je bum na estradnom nebu poslije svog prvog albuma kada je imala svega 25. godina i otada joj je uspjeh išao samo uzlaznom putanjom. Nizala je ogromne hitove od kojih se neki i dan danas slušaju i nezaobilazni su na svim slavljima.

Karijeru nije gradila na skandalima, isključivo samo dobrom pjesmom, iako su se u medijima pojavljivale razne špekulacije o njenom privatnom životu, javnosti nije dozvoljavala da joj zazire u intimu. Nikada nije krila svoje probleme sa štitnom žlijezdom i želju da se ostvari kao majka. Posljednjih par godina živi mirno i povučeno daleko od medijske pompe i svjetla reflektora. Rijetko kada se pojavljuje u javnosti, samo po potrebi i sa nekom svrhom.

Već duži vremenski period niste u javnosti. Šta je uzrok tome, ako zanemarimo trenutnu situaciju i pandemiju?

-Mene u suštini nikada nije bilo puno u medijima. Uvijek sam bila onoliko koliko sam htjela. Više volim žive nastupe i publiku od bilo koje emisije na televiziji. Što me je bilo manje u novinama ja sam bila sretnija. Ne postoji pravilo da uz bavljenje javnim poslom ide buran život. Ja sam pronašla balans. Jednostavno je. Posao je posao, a van posla živim jedan normalan život koji je ispunjen obavezama.

Imate i svoj privatni biznis, kako to funkcioniše i na koji način organizujete sebi dan?

-Što se mene tiče ovo je period u kome sam se odmorila od putovanja, snimanja pa na kraju krajeva i rada. Iskreno, punih 25 godina putovanja po svijetu umore i iscrpe. Izgubiš sebe kao umjetnika jer se sve nešto nadovezivalo jedno na drugo bez pauze. Lično, nisam imala vremena da predahnem ili bilo šta promijenim u svom životu i poslu. Ovo je jedan prirodni reset i meni je donio lijepe promjene. Na sreću, nije mi potrebna pomoć. Živim dostojanstveno. Zadovoljna sam onim što imam i zahvalna Bogu na svakom novom danu. Firma koju imamo dobro posluje. U mojoj kući žive vrijedni i radni ljudi. Raditi se mora. Od gledanja u vedro nebo i kukanja nema hljeba.

Imali ste neprijatnu situaciju kada je prije dvije godine odjeknula vijest u medijima da ste preminuli, horor kada vas je taksista napao nožem. Da li su ti incidenti iza vas?

-Svakog normalnog čovjeka pogode neistine i ružni komentari. Vrati te stid u javni život. Stid je vrlo važan! Neprijatnih vijesti uvijek ima, samo što se nikada nisam naučila da ih primim bez emocije. Što se tiče lažne smrti, riječ je o nekom portalu na kome je do sada izginulo pola estrade. A u drugom slučaju je policija odlično odradila svoj posao i počinioc je procesuiran. Hvala im. Što se tiče prijetnji po društvenim mrežama, mogu reći da sam do sada bila pošteđena ružnih iskustava.

Otvoreno ste pričali o borbi za potomstvo. Ima li pomaka u tom smislu?

-Ova tema jeste osjetljiva ali dok god je pitanje na tu temu pristojno sama tema nije neprijatna. Imala sam u planu da idem u Prag ali do realizacije nije došlo zbog sveobuhvatne kliničke slike koja mi u tom momentu nije bila dobra. Do posljednjeg daha neću odustati. Čuda su moguća.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Rijetka ste javna ličnost koja ima fakultetsku diplomu. Da li je bilo teško uskladiit sve obaveze?

-Ono što se promijenilo s godinama je da sam postala malo prijeka. Nije mana ali držim pod kontrolom. Obrazovanje je stvar ličnog zadovoljstva i satisfakcije. Nema veza sa tim da li si dobar pjevač ili ne. Ispunjava me i moje znanje i moj talenat. Bogu hvala.

Za koju javnu ličnost možte reći da je prijatelj, a koje klasifikujete kao one sa kojima nikada ne bi ste popili kafu?

-Sa dosta kolega sam bliska i iskreno ja volim svoje kolege. Teško mi je da ih izdvajam. Evo javno kažem da iskreno volim ljude sa kojima radim i sarađujem. Nikada se ne pravim da nekoga iz posla ne poznajem. Kafu ne pijem sa bahatim, gordim i nadobudnim ljudima bez obzira kojim se poslom bave.

Ima li planova za nove pjesme?

-Uradila sam jednu divnu pjesmu koja je dijametralno različita od svega do sada. Vokal i gitara. Lijena sam da snimim spot. Čim uradimo spot puštamo je u eter. Pjevanje mi nedostaje ali je neprimjereno pričati i razmišljati o tome dok god imamo ovoliko smrtnih slučajeva na dnevnom nivou od posljedica koronavirusa.

Godinama liječite štitnu žlijezdu. Kakvo je sada zdravstveno stanje?

-Teška je to bolest. Kada još dobiješ i autoimunu bolest Hašimoto gratis, onda tek postaje zanimljivo. Borba je svakodnevna i nema pauze. Mijenjam se kao i svi mi. Dobila sam koji kilogram više ali ne muči me. Ako je išta dobro donijela ova prinudna pauza u mom poslu to je da se u zdravstvenom smislu osjećam bolje. Odmorna sam.

Razgovarala: N. N.

Redakcija

Recent Posts

DUO KOJI SVI OČEKUJU: Mirza i Džejla ukrstili glasove

Publika već dugo čeka da pobjednici „Zvezda Granda“ Mirza Selimović i Džejla Ramović zapjevaju u…

53 minute ago

Nisu me poljuljali naručeni tekstovi

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je danas da je za njega, taj klub iznad…

2 sata ago

Pavliček: Ni u kakvoj kombinaciji ne idemo s HDZ-om

Za idući tjedan najavljen je nastavak pregovora HDZ-a i Domovinskog pokreta. Nastavak pregovora u ponedjeljak…

2 sata ago

Kako zaštititi krompir od krompirovog moljca?

Na vrijeme zaštite svoj krompir od krompirovog moljca, sajetuju na Instagram stranici tragbiljke. "Baštovani misle…

3 sata ago

“Nije dozvoljavao Đini da nosi brushalter” Melina otkrila nepoznate detalje iz porodice Džinović, pa se dotakla odnosa Harisa i kćerke

Haris i Melina Džinović, jedan od najpoznatijih estradnih parova, riješili su da stave tačku na…

4 sata ago

Grčka predala olimpijski plamen organizatorima Igara u Parizu 2024

Plamen ovogodišnjih ljetnjih Olimpijskih igara u Parizu zvanično je uručen francuskim organizatorima na stadionu gdje…

4 sata ago