in

SANJA MALETIĆ O ESTRADI, KOLEGAMA I POVLAČENJU IZ JAVNOSTI: Više ne pijem kafu sa bahatim ljudima

Slatka-Tajna.Eu

Pjevačica Sanja Maletić svoju popularnost stekla je veoma rano, napravila je bum na estradnom nebu poslije svog prvog albuma kada je imala svega 25. godina i otada joj je uspjeh išao samo uzlaznom putanjom. Nizala je ogromne hitove od kojih se neki i dan danas slušaju i nezaobilazni su na svim slavljima.

Karijeru nije gradila na skandalima, isključivo samo dobrom pjesmom, iako su se u medijima pojavljivale razne špekulacije o njenom privatnom životu, javnosti nije dozvoljavala da joj zazire u intimu. Nikada nije krila svoje probleme sa štitnom žlijezdom i želju da se ostvari kao majka. Posljednjih par godina živi mirno i povučeno daleko od medijske pompe i svjetla reflektora. Rijetko kada se pojavljuje u javnosti, samo po potrebi i sa nekom svrhom.

Već duži vremenski period niste u javnosti. Šta je uzrok tome, ako zanemarimo trenutnu situaciju i pandemiju?

-Mene u suštini nikada nije bilo puno u medijima. Uvijek sam bila onoliko koliko sam htjela. Više volim žive nastupe i publiku od bilo koje emisije na televiziji. Što me je bilo manje u novinama ja sam bila sretnija. Ne postoji pravilo da uz bavljenje javnim poslom ide buran život. Ja sam pronašla balans. Jednostavno je. Posao je posao, a van posla živim jedan normalan život koji je ispunjen obavezama.

Imate i svoj privatni biznis, kako to funkcioniše i na koji način organizujete sebi dan?

-Što se mene tiče ovo je period u kome sam se odmorila od putovanja, snimanja pa na kraju krajeva i rada. Iskreno, punih 25 godina putovanja po svijetu umore i iscrpe. Izgubiš sebe kao umjetnika jer se sve nešto nadovezivalo jedno na drugo bez pauze. Lično, nisam imala vremena da predahnem ili bilo šta promijenim u svom životu i poslu. Ovo je jedan prirodni reset i meni je donio lijepe promjene. Na sreću, nije mi potrebna pomoć. Živim dostojanstveno. Zadovoljna sam onim što imam i zahvalna Bogu na svakom novom danu. Firma koju imamo dobro posluje. U mojoj kući žive vrijedni i radni ljudi. Raditi se mora. Od gledanja u vedro nebo i kukanja nema hljeba.

Imali ste neprijatnu situaciju kada je prije dvije godine odjeknula vijest u medijima da ste preminuli, horor kada vas je taksista napao nožem. Da li su ti incidenti iza vas?

-Svakog normalnog čovjeka pogode neistine i ružni komentari. Vrati te stid u javni život. Stid je vrlo važan! Neprijatnih vijesti uvijek ima, samo što se nikada nisam naučila da ih primim bez emocije. Što se tiče lažne smrti, riječ je o nekom portalu na kome je do sada izginulo pola estrade. A u drugom slučaju je policija odlično odradila svoj posao i počinioc je procesuiran. Hvala im. Što se tiče prijetnji po društvenim mrežama, mogu reći da sam do sada bila pošteđena ružnih iskustava.

Otvoreno ste pričali o borbi za potomstvo. Ima li pomaka u tom smislu?

-Ova tema jeste osjetljiva ali dok god je pitanje na tu temu pristojno sama tema nije neprijatna. Imala sam u planu da idem u Prag ali do realizacije nije došlo zbog sveobuhvatne kliničke slike koja mi u tom momentu nije bila dobra. Do posljednjeg daha neću odustati. Čuda su moguća.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Rijetka ste javna ličnost koja ima fakultetsku diplomu. Da li je bilo teško uskladiit sve obaveze?

-Ono što se promijenilo s godinama je da sam postala malo prijeka. Nije mana ali držim pod kontrolom. Obrazovanje je stvar ličnog zadovoljstva i satisfakcije. Nema veza sa tim da li si dobar pjevač ili ne. Ispunjava me i moje znanje i moj talenat. Bogu hvala.

Za koju javnu ličnost možte reći da je prijatelj, a koje klasifikujete kao one sa kojima nikada ne bi ste popili kafu?

-Sa dosta kolega sam bliska i iskreno ja volim svoje kolege. Teško mi je da ih izdvajam. Evo javno kažem da iskreno volim ljude sa kojima radim i sarađujem. Nikada se ne pravim da nekoga iz posla ne poznajem. Kafu ne pijem sa bahatim, gordim i nadobudnim ljudima bez obzira kojim se poslom bave.

Ima li planova za nove pjesme?

-Uradila sam jednu divnu pjesmu koja je dijametralno različita od svega do sada. Vokal i gitara. Lijena sam da snimim spot. Čim uradimo spot puštamo je u eter. Pjevanje mi nedostaje ali je neprimjereno pričati i razmišljati o tome dok god imamo ovoliko smrtnih slučajeva na dnevnom nivou od posljedica koronavirusa.

Godinama liječite štitnu žlijezdu. Kakvo je sada zdravstveno stanje?

-Teška je to bolest. Kada još dobiješ i autoimunu bolest Hašimoto gratis, onda tek postaje zanimljivo. Borba je svakodnevna i nema pauze. Mijenjam se kao i svi mi. Dobila sam koji kilogram više ali ne muči me. Ako je išta dobro donijela ova prinudna pauza u mom poslu to je da se u zdravstvenom smislu osjećam bolje. Odmorna sam.

Razgovarala: N. N.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zašto je Rusiji dodijeljen broj Jamesa Bonda? / Bljesak.info

Njemačka izbacila Mađarsku sa prvenstva, Portugal i Francuska remijem prošli dalje