in

“Previše je, pa makar to bilo i od Bakira Izetbegovića”

Slatka-Tajna.Eu

Željka Cvijanović žestoko iskritikovala Bakira Izetbegovića.

Predsjednica entiteta RS Željka Cvijanović izjavila je da je lider SDA Bakir Izetbegović odavno jedan od najvećih faktora nestabilnosti u regiji. Te da njegova politika nastavlja da truje odnose i uništava šanse za pomirenje.

Na pitanje da prokomentariše današnju Izetbegovićevu izjavu u vezi sa Kosovom i RS-om, Cvijanović je odgovorila da je previše, pa makar to bilo i od Bakira Izetbegovića.

Ako je nemoralno pričati o odvajanju, rekla je Željka Cvijanović, kako nije nemoralno voditi i dalje rat, samo drugim sredstvima, a očekivati zajednički život.

“U percepciji naroda u Republici Srpskoj, pod plaštom priče o pravljenju neke centralizovane tobože funkcionalnije BiH, krije se namjera pravljenja muslimanske države koja ne uvažava činjenicu da u njoj žive tri konstitutivna naroda sa istim pravima, ali i svojom vizijom kako treba da izgleda država ako je zajednička”, rekla je entitetska predsjednica.

Željka Cvijanović: Izjave koje urušavaju odnose
Ona je ocijenila da teško može da bude zajednička, ako se čak ni žrtve ne tretiraju na isti način, a da ne pominje ostalo.

Željka Cvijanović je upitala kakva je to država u kojoj je FBiH “desetine hiljada penzionera ostavila bez prava na penziju iako su je zaradili prije rata na teritoriji iste te FBiH”.

Cvijanovićeva je zaključila da izjave Bakira Izetbegovića, pored toga što “urušavaju odnose u BiH”, predstavljaju i direktan atak na teritorijalni integritet Srbije. Ali i “degradiranje institucija BiH koje ne prepoznaju nikakav subjekt pod nazivom Kosovo”, već isključivo, kako je dodala, južnu srbijnasku pokrajinu koja se zove Kosovo i Metohija.

“A ako već smatra da može dijeliti lekcije predsjedniku Srbije, mogao bi konačno da odgovori na pitanje ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici. Zašto počinioci i njihovi nalogodavci do danas nisu privedeni pravdi? Iskreno rečeno, dosta nam je više Bakirove i retorike i ideologije”, poručila je Željka Cvijanović.


Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pandemija zaustavila transplantacije organa u BiH

SAVJET IZ PRVE RUKE: Sanja Kužet otkrila šta je izbacila iz jelovnika i smršala 18 kg