in

‘OVO JE IZUZETNO OPASNO…’: Zbog vremenskih neprilika u Bosni i Hercegovini oglasio se i meteorolog Nedim Sladić…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/06/nedim_2_4_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/06/nedim_2_4_1.jpg”,”caption”:”Foto: Arhiv”,”bg”:”403240″}]

Kako je navedeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekivane maksimalne vrijednosti dnevnih temperatura zraka kretat će se između 34 i 39 °C.

-Za četvrtak, 24.06.2021. meteoalarm se zacrvenio za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, što je posljednji nivo upozorenja na skali koja pokazuje da se radi o izuzetno rijetkom događaju do te mjere da je čak i opasan po život stanovništva, a on je na snazi za regije Mostar, Tuzla, Sarajevo i Bihać. Poštujte preporuke nadležnih institucija i hidrometeoroloških službi (FHMZBiH i RHMZRS) koji upozoravaju na opasno vrijeme, poručio je meteorolog Nove BH Nedim Sladić. Upozorio je na vremenske neprilike i pojasnio značenje meteoalarma. Narandžasto Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državnih tijela. Crveno Vrijeme je izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete date od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Prva životinja koju vidite govori mnogo o vašoj ličnosti

Grand kafa poklanja vrijedno Metalac posuđe