in

OK BiH u Tesliću slavi Dan olimpizma

Slatka-Tajna.Eu

Danas na dan osnivanja Modernih olimpijskih igara, u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i opštine Teslić proslavlja se “Olympic Day”.

Olimpijski komitet BiH sada već tradicionalnu proslavu diljem Bosne i Hercegovine je odlučio da 2021. godine organizuje u Tesliću.

“Olympic Day” je otvorio predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić, uz prisustvo potpredsjednika Milanka Mučibabića, ambasadora Japana u BiH Ito Makoto, pomoćnika ministra za sport u Ministrastvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Marija Đurana i načelnika opštine Teslić Milana Miličević.

“Olympic Day” je sjajan podsjetnik da sport može da nas ujedini i učini svijet mnogo boljim mjestom za nas sve. Posebno ove godine Olimpijske igre u Tokiju  šalju jaku poruku, a to je poruka zajedništva. Danas okupljeni zajedno prisjećamo se olimpijskih vrijednosti, ali i dijelimo osjećaj solidarnosti i optimizma koji u svima nama budi sport”, poručio je predsjednik Marijan Kvesić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ito Makoto je podijelio radost da može zajedno sa bh. mladima proslaviti “Olympic Day”, koji takođe označava 30 dana do početka Olimpijskih igara u Tokiju. Ambasador Japana u BiH poželio je puno sreće bh. olimpijcima koji će se takmičati na Igrama, naglasivši da je sve spremano za sigurne Olimpijske igre u Tokiju.

Više od 150 djece imalo je priliku u Tesliću se okušati u osam sportova: fudbal, rukomet, stoni tenis, streljaštvo, atletika, karate, badminton i košarka, a sve sa ciljem promocije olimpijskog duha i olimpijskih vrijednosti među mlađim naraštajima. “Olympic Day” ove godine je značajniji od prethodnih jer pruža mogućnost mladima da budu fizički aktivni poslije dugog perioda kovid-19 restriktivnih mjera, koje su nepovoljno uticale na njihovo fizičko, a i mentalno stanje.

“I ove godine Dan olimpizma proslavili smo sa našim vrhunskim bh. sportistima i olimpijcima, Hamzom Alićem, Kemalom Mešićem, Tatjanom Đekanović i Mihajlom Čeprkalom, koji su promovisali vrijednosti olimpizma među mladima, te su po završetku “Olympic Day” uručili Diplome svim učesnicima”, saopšteno je iz OK BiH.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sedam razloga da dio ljetnog odmora provedete u Tuzli

ADI ŠOŠE: Kažu da me je kratka kosa proljepšala