in

IZLOŽBA KĆERKE SLAVNOG MUZIČARA: Ema Bregović opominje i poručuje

Slatka-Tajna.Eu

Kćerka proslavljenog muzičara, kompozitora i tekstopisca Gorana Bregovića, Ema, otvorila je 12. juna samostalnu izložbu u Beogradu (u prostoru bioskopa Balkan).

Nije kako izgleda

Na izložbi pod nazivom „Don’t worry“ Ema predstavlja svoje radove koji su nastajali u posljednjih nekoliko godina – fotografije, skulpturu, više instalacija…

Kako u katalogu izložbe navodi kustos Ksenija Samardžija, Ema Bregović opominje i poručuje da u ovom specifičnom trenutku ništa nije onako kako izgleda. “Umjetnica to manifestuje jasnim porukama: u gnijezdu, umjesto jaja, postavljene su bombe; krevetac je od bodljikave žice; Faberžeovo jaje, umesto poklona, nosi gumenu patku“, navodi Samardžija.

Monumentalnost radova, složena produkcija, sjajni alumnijum, mesing – sve je u funkciji grandiozne apsurdnosti, ističe se u prikazu izložbe čijem otvaranju, iako su to možda mnogi očekivali, nije prisustvovao Emin otac, Goran Bregović.

Rođena u Parizu

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vjerovatno je jedan od razloga njegovog izostanka u činjenici da bi svojim prisustvom sasvim sigurno odvukao pažnju umjetnice i njenih radova. Umjesto Brege tu su bili njegovi sadašnji menadžeri i saradnici Adis Gojak i Zoran Jamina – Pahulja kao i drugi prijatelji porodice Bregović, te brojni ljubitelji umjetnosti I predstavnici medija.

Ema Bregović je rođena u Parizu 1994. godine, a trenutno živi i radi u Beogradu i Parizu. Magistrirala je 2018. godine na Školi lijepih umjetnosti u Nantu. Njena izložba u Beogradu traje do 3. jula.

 

Piše: S. DANILOVIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Troicki okončao karijeru

Hair Loss No More – HOW TO STOP YOUR HAIR LOSS NOW