in

Ministarstvo treba donositi više odluka kako bi se ubrzala obnova

Slatka-Tajna.Eu
Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba

Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba

Foto: HTV / HRT

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u utorak da Ministarstvo prostornog uređenja i graditeljstva treba donositi više odluka u odnosu na broj zahtjeva za obnovu, te je najavio mogućnost da Grad sa svojim službenicima pomogne Ministarstvu da se proces ubrza.

– Treba biti više odluka u odnosu na broj zahtjeva, ali mi na to ne možemo utjecati. Što se tiče većeg broja odluka, ako treba, možda će Grad Zagreb dati neke ljude u Ministarstvu da se stvar ubrza, rekao je Tomašević uoči proslave Dana antifašističke borbe u Brezovici na pitanje novinara ima li napretka u obnovi nakon što je održao sastanke s nadležnima.

Nije komentirao napise tjednika Nacional koji je objavio da je bivši gradonačelnik Milan Bandić namjerno stopirao obnovu u Zagrebu, istaknuvši da je vidio samo naslovnicu, ali da nije stigao vidjeti tekst. Dodao je kako je, međutim, vidio da se tu radi o odlagalištu građevinskog otpada te najavio da bi se u roku od tjedan dana trebala riješiti privremena dozvola za privremeno odlagalište, s obzirom na to da su postojeća odlagališta puna.

– Budući da kreće obnova, a da smo u godinu dana imali četiri puta veće količine građevinskog otpada nego u normalnoj godini, to rješavamo, rekao je zagrebački gradonačelnik istaknuvši da će se koordinacijski sastanak s državnim tijelima održati u četvrtak.

Za sada se ne vraća Trg maršala Tita

Tomašević je poručio da će saborski zastupnici njegove stranke i partnera podržati da se izmijeni Kazneni zakon kako bi se zabranilo ustaško znakovlje i pozdrav.

– Podržat ćemo ga kako ne bilo različitih interpretacija kod različitih sudova u praksi, nego da bude jasno kao dan što je dozvoljeno, a što nije, istaknuo je Tomašević.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Ocijenio je da je dobro što je na središnjoj proslavi Dana antifašističke borbe u Brezovici nazočio gotovo čitav državni vrh.

– Došli su gotovo svi, osim predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, rekao je.

Upitan hoće li vratiti naziv Trga maršala Tita, Tomašević je kazao da za sada neće, jer to trenutno nije prioritet gradske vlasti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OTAC MI UMIRE,SVIJET MI SE RUŠI: Vuk Mob se oglasio nakon kraha ljubavi sa Oliverom Kontar

Energy Healing For Everyone