in

Ideje i savjeti za opremanje kućne teretane

Slatka-Tajna.Eu

Kućne teretane postale su hit među slavnima, ali i svima koji imaju motivaciju da svakodnevno održavaju fizičku aktivnost. Odlazak u teretanu oduzima mnogo vremena, te se i zbog toga mnogi odlučuju da u vlastitom domu imaju mini teretane. Iako su početna ulaganja skupa, na dugoročne staze ovakva investicija je sigurno isplativa. Uštedjet ćete mjesečne članarine u teretanama, a trenirati možete u svakom trenutku

Ukoliko planirate izgradnju teretane u svom domu, uzmite u razmatranje sljedeća pitanja:

– Je li životni prostor dovoljno velik za smještaj funkcionalne teretane?

– Hoće li teretana utjecati na uređenje doma i kako prostor teretane može biti dizajniran da odgovara ostatku uređenja kuće?

– Koliko opreme može stati u prostor, a da prostor ne bude pretrpan?

– Postoji li adekvatno prirodno osvjetljenje?

– Kakva je izdržljivost podova?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Postoje li zdravstveni i sigurnosni standardi koje treba poštivati?

– Kada pažljivo sagledate sve ove aspekte i kada nađete odgovarajuće odgovore, spremni ste za izgradnju vlastite kućne teretane.

Prostranost

Idealno bi bilo da prostor za fitness bude što prostraniji, kako biste sebi olakšali brojne položaje za vježbanje, kao i smještaj odgovarajuće opreme za treniranje. Stvaranje idealnog okruženja ne samo da povećava energiju, već utječe i na fokus tokom treninga.

Oprema

Budući da će ovo biti vaše lično područje vježbanja, oprema koju imate na raspolaganju trebala bi biti ona koja će vam pomoći u vašim krajnjim ciljevima treninga.

Podovi

Odaberite podni materijal koji je dovoljno krut da izdrži težine i istovremeno bude siguran; idealno je koristiti neklizajuće površine poput gume.

Higijena

Jedan od razloga zašto je kućna teretana dobra opcija jeste što sami kontrolišete čistoću. Tokom projektiranja kućne teretane, važno je uzeti u obzir neke ključne faktore, od sistema za filtriranje zraka do pristupačnosti tušu.

The post Ideje i savjeti za opremanje kućne teretane appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ovo je bila moja posljednja utakmica

Bivša žena folkera Ace Lukasa radila na crno! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus