in

Hrvatska slavila protiv Škota za osminu finala, Česi i pored poraza prošli dalje

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Hrvatske, Engleske i Češke plasirali su se u osminu finala Evropskog prvenstva nakon što je odigrano posljednje treće kolo u grupi D.

Hrvatskoj je igrala samo pobjeda u gostima kod Škotske, a nakon velike borbe na kraju su do nje i zasluženo došli.

Odlično je krenulo po izabranike Zlatka Dalića budući da je Vlašić doveo Vatrene u vođstvo već u 17. minutu. Međutim, tri minuta prije odlaska na odmor Škotska je preko Mekgregora došla do izjednačenja. Ujedno je 1:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku su obje ekipe krenule odlučno pošto je bilo jasno da se neriješenim rezultatom obje selekcije opraštaju od Eura. I kada je bilo najteže stvari u svoje ruke uzima kapiten Modrić koji fenomenalnim pogotkom u 62. minutu ponovo dovodi Hrvatsku u prednost.

Konačnih 3:1 za Hrvatsku postavio je Perišić u 77. minutu i tada je bilo jasno da su se Vatreni plasirali u nokaut fazu.

I dok su Hrvati i Škoti igrali meč za prolaz dalje, na Wembleyu se igrao obračun između Engleske i Češke za prvo mjesto na tabeli. Već ranije su obje selekcije osigurale plasman u osminu finala, a Engleska je pobjedom rezultatom 1:0 osvojila prvo mjesto u grupi D.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Jedini strijelac na utakmici bio je Sterling još u 12. minutu utakmice, a vrijedi istaći da se u prvom poluvremenu igralo izuzetno ofanzivno s obje strane pa su obje ekipe propustile nekoliko dobrih prilika.

Engleska će u osmini finala igrati protiv drugoplasiranog iz grupe “F” Hrvatska će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz grupe E, dok će Češka odmjeriti snagu s Holandijom ili pobjednikom grupe E. Utakmice osmine finala na Euru počinju se igrati od subote.

Rezultati i strijelci:

Češka – Engleska 0:1 (Sterling 12′)

Hrvatska – Škotska 3:1 (Vlašić 17′, Modrić 62′, Perišić 77′ – Mekgregor 42′)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bebinih smijeh

Nijemci izbjegavaju štednju u bankama zbog negativnih kamata