in

Plivači Veleža donijeli u Mostar naslov prvaka, viceprvaka i 14 medalja / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog vikenda održano je Ljetno državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju. U konkurenciji 21 kluba nastupilo je 348 plivača, a njih 17 branilo je boje Plivačkog kluba “Velež”.

”Naš Klub je osvojio ukupno 14 medalja, ostvaren je jedan naslov prvaka Bosne i Hercegovine te jedan viceprvaka. Predstavnici Veleža su bili Benjamin Muratović, Sarrah Nuspahić, Mia Ćorić, Bakir Bajgorić, Lana Janković, Danin Bećirović, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Ali Salčin, Omar Dušić, Timam Ramić, Džana Bajgorić, Džana Žmiro, Daris Ćumurija i Danja Alikalfić”, ističu iz kluba.

Dodaju kako je odličan nastup imala Sarrah Nuspahić (2004) koja je osvojila jednu zlatnu i dvije brončane medalje. Titulom prvakinje Bosne i Hercegovine okitila se u disciplini 200 metara leđno. U disciplini 50 metara leđno je bila treća kao i na 4×100 metara štafetnoj mješovito trci.

Foto: PK Velež / Plivači PK Velež

Jedna srebrna i jedna brončana medalja je rezime nastupa Adnana Žmire (2006). Srebrnu medalju i naslov viceprvaka Bosne i Hercegovine osvojio je na 4×50 metara mješovito štafetnoj trci, a treći je bio na 100 metara delfin.

Danis Alikalfić (2006) je ostvario jedan plasman na drugo i jedan plasman na treće mjesto. Drugi i viceprvak Bosne i Hercegovine je bio na 4×50 metara mješovito štafetnoj trci. Brončanu medalju je osvojio u disciplini 100 metara leđno.

Titulom viceprvaka okitili su se i Bakir Bajgorić (2005) i Timam Ramić (2006), obojica u 4×50 metara mješovito štafetnoj trci.

Foto: PK Velež / Plivači PK Velež

Mia Ćorić (2004) je osvojila dvije bronanče medalje. Treća je bila u disciplini 100 metara delfin i u 4×100 metara mješovito štafetnoj trci.

Ena Maksumić (2006) je dva puta bila treća. Brončane medalje je osvojila na 200 metara prsno i u 4×100 metara štafetnoj trci.

Lana Janković (2006) je osvojila brončanu medalju u 4×100 metara štafetnoj trci.

”Ostali plivači su otplivali jako dobre trke, popravili svoja vremena i u odličnom svjetlu predstavili sebe i svoj Klub. PK Velež nastavlja sa trenažnim procesom i pripremama za naredna natjecanja”, istaknuli su iz kluba.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Declutter Program

Crnogorci željno očekuju turiste – Business Magazine