in

“NAXI” ZVIJEZDA: Dini Merlinu uručene dvije nagrade

Slatka-Tajna.Eu

Dino Merlin, jedan od najpopularnijih pjevača i kantautora regiona, na osnovu glasova publike, dobitnik je čak dvije Naxi Zvezde za 2021. godinu u kategorijama za pjesmu godine i pjevača godine. Ekipa Naxi radija uručila je ovo značajno priznanje Dinu Merlinu, u njegovom rodnom gradu, u Sarajevu.

Čuvenom kantautoru, ova dva važna priznanja uručila je Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija, koja je istakla da sve tokom dvadeset sedam godina postojanja Naxi radija, uvijek emitovala muzika Dina Merlina koja je uvek bila “posebna i nova”:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Hvala vam lijepo, hvala na lijepim riječima, hvala mojoj publici. Nekako, kako godine prolaze, moram da radim mnogo, mnogo, kako bih dobio ovako lijepe geste, ovakve lijepe poklone, i da bih u ovom olujnom moru, kada se talenti smjenjuju svakodnevno, bio još uvijek ovdje gdje jesam. Puno je rada, puno je truda. Ovdje stojim sa vama, ali mnogo je ljudi, nevidljivih, koji su zaslužni za moje nagrade. Želim da mojim saradnicima čestitam! Veliki je tim koji me prati, jer čovjek nikada ništa ne može sam, zato ova pjesma ima indikativan naslov “Mi”. Koliko god moćan, slavan, bogat, ma kakav čovjek bio, nikada ne možeš sam, moraš imati nekoga, jer je čovjek samo u društvu jedan pojedinac koji stvara nove vrijednosti, i na tom igralištu života pokazuje svoje vještine. Drago mi je da se moja muzika sluša i u Beogradu, u Srbiji, a nedavno sam i u Zagrebu dobio veliku nagradu za pjesmu “Mi”. Ovo je nešto što vas oplemenjuju, znači kada znate da ljudi odvajaju vrijeme da slušaju vaše pjesme. Trudiću se da i u budućnosti radim predano, iskreno, da poštujem svoju publiku, kao što ona poštuje mene. Hvala na ovim lijepim nagradama. – istakao je Dino, prilikom uručenja nagrada.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pogledajte kako su “Zmajice” proslavile istorijski uspjeh

Studenti čekaju diplome zbog istrage o Američkom univerzitetu