in

Duvnjaci u stilu proslavili dan glazbe: Mjuzikl i koncert za mnogobrojnu publiku / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjuziklom ‘Tko pjeva zlo ne misli’ u izvedbi Škole mjuzikla i glume te koncertom domaćih bendova u Tomislavgradu je obilježen Svjetski dan glazbe. 

Talentirani mladi Duvnjaci velikim i zahtjevnim mjuziklom napravili su pravi spektakl u prepunoj kino dvorani kulturno informativnog centra u Tomislavgradu, a dopuštenje za izvedbu i adaptaciju voditelji Škole mjuzikla i glume dobili su od samog autora glazbe Alfija Kabilja.

Foto: Bljesak.info / Mjuzikl Tko pjeva zlo ne misli

Voditeljica ove sekcije Zrinka Lukač za Bljesak.info je ranije pojasnila kako su se s izvedbom mjuzikla ”Tko pjeva zlo ne misli” poigrali na neki svoj način.

Naime, radnja mjuzikla bazira se na kino dvorani u Tomislavgradu koju odrasli Perica dolazi spasiti iz Kanade. U mjuziklu se spominje cijela ekipa iz Škole mjuzikla i glume, pa je tako publika mogla upoznati samu Zrinku, voditeljicu KIC-a Danijelu Papić i ostali koji daju doprinos razvoju kulture u Tomislavgradu.

”Zanimljiv je podatak da smo Duvnjake uspjeli naučiti da pričaju kajkavski. I zaista ga dobro pričaju”, istaknula je Lukač.

Također, uz glavni song ”Tko pjeva zlo ne misli”, u mjuziklu su se mogle čuti pjesme poznatih domaćih izvođača.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuNakon mjuzikla, na Trgu gange i hajdučke družine upriličen je koncert na kojem su nastupile Tomislavgradske mažoretkinje, Limena glazba KIC-a te domaći bendovi Dinaridi, Krivi smjer i Tibet.

Foto: Bljesak.info / Koncert povodom Svjetskog dana glazbe u Tomislavgradu

Inače, kulturni život u Tomislavgradu sve je življi, a Škola mjuzikla i glume koja broji oko 60 članova, za Dane sv. Nikole Tavelića priprema dječji mjuzikl ”Čarobnjak iz Oza”, a za listopad je planirana izvedba ”Folirant u razredu”, prema istoimenom dječjem romanu duvanjske spisateljice Ivane Ćurić. 

Foto: Bljesak.info / Koncert povodom Svjetskog dana glazbe u Tomislavgradu


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BOLNA TEMA: Olivera Kontar i Vuk Mob raskinuli nakon dvije godine veze

“Situaciju će širom BiH pogoršati i to u vidu sparine brojni lokalni pljuskovi”