in

Danska Christiana Eriksena izborila plasman dalje

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Danske savladali su selekciju Rusije u posljednjem susretu Grupe B Evropskog prvenstva rezultatom 4:1 i izborili prolaz dalje.

Danska je u 37. minutu povela fenomenalnim pogotkom Mikela Damsgaarda. Igrač Sampdorije je sjajno primio loptu na nekih 20 metara od gola protivnika, iz koljena šutirao i pogodio atraktivno za vodstvo svoje ekipe.

Najbolju šansu za Rusiju u prvom poluvremenu imao je Golovin koji je u šutirao sa nekih desetak metara, ali je njegov udarac zaustavio golman Danske, Scmeichel.

Vodstvo Danske udvostručio je Yussuf Poulsen u 59. minuti susreta. Zobnin je napravio veliku grešku, vratio loptu unazad bez gledanja, ona dolazi do Polusena koji pogađa za veliko slavlje domaćih navijača na Parken stadionu.

Izvor : REUTERS/Wolfgang Rattay

Rusija je smanjila rezultat u 70. minuti susreta. Siguran sa bijele tačke bio je kapiten Rusije Artem Dzyuba. Prethodno je Vestergaard u šesnaestercu srušio Soboleva.

Novi pogodak za Dansku Danske postigao je Andreas Christiansen u 80. minuti susreta. Lopta je nakon rikošeta u šesnaestercu stigla do fudbalera Chelseaja koji silovito šutira sa dvadesetak metara i pogađa pod prečku gola golmana Rusije Sofonova.

Samo minut kasnije Danci trče novu kontru, Meahle se namjestio i preciznim šutem ovjerio pobjedu Danske i prolazak u nokaut fazu.

Podsjećamo, Danci su izgubili u prva dva susreta što je i razumljivo nakon što je njihov igrač Christian Eriksen skoro umro na terenu. Njegovi saigrači su bili vidno potreseni, a to se osjetilo i na igri ove skandinavske reprezentacije. Ipak, u odlučujućem meču su uhvatili posljednji voz za osminu finala EURO-a.

U drugom susretu ove grupe odigranom večeras sastale su se Belgija i Finska.

Na kraju su slavili Belgijanci rezultatom 2-0.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvor : REUTERS/Maxim Shemetov

U prvom poluvremenu Lukaku je prijetio u dva navrata, međutim njegove udarce zaustavio je Lukas Hradecky i na odmor se otišlo bez pogodaka.

Belgijanci su nastavili sa pritiskom i u drugom poluvremenu, Lukaku je pogodio u 65. minuti nakon sjajnog proigravanja Kevina DeBruynea, ali je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Vodstvo Belgiji ipak je deset minuta kasnije donio Thomas Vermalen nakon ubačaja Kevina DeBruynea za veliko slavlje navijača u Danskoj.

Pobjedu Belgije ovjerio je Lukaku svojim drugim golom na susretu.

Pored Belgije, koja je već u prošlom kolu obezbijedila prolazak dalje u nokaut fazu, to su večeras učinili i Danci koji će u osmini finala igrati protiv Velsa, dok će Finska čekati do kraja grupne faze da se eventualno kao najbolja trećeplasirana selekcija plasira dalje.

Euro 2020. – Grupa B:

Danska 4-1 Rusija (Damsgaard, Poulsen, Christiansen, Meahle / Dzyuba)

Finska 0-2 Belgija (Lukaku x2)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Iznajmila luks limuzinu: Tanja Savić u zagrljaju sinova, djecu dočekala u velikom stilu!

ČEKAMO TE: Leona Paraminski blista u sedmom mjescu trudnoće