in

Dodik o Izbornom zakonu: Nisam optimista / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je ta stranka zainteresirana za pregovore u vezi sa Izbornim zakonom BiH, ali ne i da podrži bilo kakvu reformu u tom pogledu.

”Nismo spremni da budemo dio bilo kakve farse koja se tu pravi”, rekao je Dodik novinarima u Laktašima, piše Srna.

On je dodao da je jako bitno pitanje da li ima političkog dogovora na tom planu, te da priča o problemu “Sejdić-Finci” traje jako dugo.

Dodik je istakao da je važno pitanje na tom planu izbor članova Predsjedništva u FBiH.

”Logično je bilo da se tamo Bošnjaci i Hrvati dogovore kako će to riješiti i da se mi u Republici Srpskoj ne bavimo time. Nas interesira Dom naroda Parlamenta FBiH u smjeru da se tamo biraju istinski predstavnici Srba i pomognu u životu svojih lokalnih zajednica”, rekao je Dodik.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuOn je ocijenio da nije optimista da će stvari u FBiH u vezi sa Izbornim zakonom biti riješene, uprkos, kako je kazao, određenim pokušajima stranaca.

”Kako god, RS nikad u vezi s tim neće pristati da ide u simboličke promjene vezane za neka tehnička pitanja. Ako nema cjelovite reforme izbornog zakonodavstva, onda ne vidim razloga da nekim popravkama ugrozimo čitav sustav”, naglasio je Dodik.

On je dodao da izborni sustav mora biti vlasništvo političkih faktora u BiH.

”Imamo dovoljno pameti ovdje da doprinesemo izbornoj reformi i stvorimo uvjete za fer izbore”, rekao je Dodik.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bosanac i Hrvatica se POUBIJALI

Teretnjak na magistralnom putu udario medvjeda